The Hellacopters - Tuska 2019.

The Hellacopters aloittanut uuden albumin työstämisen ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.5.2020
The Hellacopters – Tuska 2019.

Tuska Open Airissa viime vuonna konsertoinut ruotsalainen pitkän linjan rock-yhtye The Hellacopters ei ole julkaissut uutta albumia hetkeen. Bändin edellinen, kaksi Grammy-ehdokkuuttakin saanut täyspitkä studioalbumi ”Head Off” ilmestyi vuonna 2008, ja sen jälkeen bändi ei ole julkaissut uutta levyä.

Bändin kitaristi-laulaja Nicke Anderssonin mukaan bändi on kuitenkin työstänyt salassa uutta albumiaan. Andersson kertoi asiasta rumpali Danny Youngin vetämässä ”Dr Gong’s Drumcast” –podcastissa. Anderssonin mukaan bändi on tähän mennessä saanut kasaan seitsemän kappaletta.

”Työstämme uutta Hellacopters-levyä. Olemme nauhoittaneet toistaiseksi noin seitsemän kappaletta. Teemme hommia aika lailla siellä ja täällä. Tähdet tuntuvat asettuneen kirjaimellisesti paikoilleen. Ihmiset ajattelevat, että olen kiireinen hemmo, mutta se ei ole niin. Se on enemmänkin niin, että ’Okei, olen tuolloin vapaa. Sen jälkeen menen maaseudulle kesämökille.’ Kyse on sellaisesta. Ja Dregenilla [Andreas Svensson, bändin toinen kitaristi] on Backyard Babies. Olen luullut olevani kiireinen, mutta hän on kiireisin tuntemani mies”, Andrsson kertoo.

The Hellacoptersin oli määrä esiintyä huhtikuussa Jyväskylän Lutakossa sekä Helsingin Tavastialla. Konsertit on kuitenkin siirretty koronavirusepidemian vuoksi lokakuulle. Anderssonin toinen yhtye Lucifer julkaisi uuden albuminsa maaliskuussa.