The Hellacoptersin vaikutteet ovat kuultavissa mutta se ei menoa haittaa – arviossa Roketsin ”Break Free”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 14.12.2022

Ruotsalaisen The Sign Recordsin tallista tulee julkaisuja vielä vuoden viimeisillä metreillä. Levy-yhtiö on profiloitunut garage rockin ja action rockin yhtyeisiin, joista jälkimmäiseen porukkaan lukeutuu myös kotimainen Rokets. Helsinkiläisyhtye julkaisi kaksi vuotta sitten esikoisalbuminsa, joka sai joulukuun alussa jatkumoa vauhdikkaan ”Break Free” -albumin muodossa.

Sami Mustosen, Sakke Vänttisen, Elias Laurilan, Lauri Lyytisen ja Otto Biglerin muodostama Rokets soittaa rockia ihailtavan itsevarmasti. Yhdeksän kappaletta kattava ”Break Free” kellottaa nopeatahtiselle tyylilleen uskollisesti 27 minuutin keston verran, minä aikana tahtia ei juurikaan hidasteta. Poikkeuksen tekevät lähinnä melankolialla ryyditetyt ”Best Kept Secret” ja ”Roots”, jotka antavat miellyttävän kontrastin vauhdikkaisiin kappaleisiin. Erityisesti ”Best Kept SecretilleRokets on onnistunut luomaan omaperäisen ja autenttisen tunnelman, minkä myötä kappale kohoaa yhdeksi pitkäsoiton puhuttelevimmaksi teokseksi.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Roketsin räjähtävä ja tarttuva tyyli pitää huolen siitä, että kuulijan jalka alkaa vipattaa lähes jokaisen kappaleen tahdissa. Roketsin soundi on reipasotteista rockia, jossa on paljon samanlaista vivahdetta kuin action rockin kruunaamattomalla kuninkaalla The Hellacoptersilla. Se ei sinällään ole ongelma, vaikka vaarana onkin leimautua ruotsalaisyhtyeen tribuuttiyhtyeeksi. Erityisen hyvin yhtäläisyydet ovat kuultavissa ”Burn Down The Wallilla”, ”Break Freellä” ja ”Cherry Kissillä”, jotka sisältävät hyvin samantyylistä rullaavaa soittoa kuin mitä The Hellacoptersilta löytyy.

Toisaalta ”Destroyer”-kappaleella vokalisti Mustosen äänestä voi löytää Rob Halfordin kaltaista äkäisyyttä, mikä ei ole missään määrin häiritsevää vaan pikemminkin vaikuttavaa. Sama seikka koskee loppupeleissä kaikkia albumin hienosti rokkaavia kappaleita löysipä niistä The Hellacoptersin vivahteita tai ei. Kokonaisuutena ”Break Free” on mukaansa repäisevä, täydellisti mitoitettu ja sulavasti etenevä albumi, jota kuunnellessa ei jää kaipaamaan mitään. Pitkäsoiton kappaleet rullaavat hyvin, ja jokaisella teoksella on paikkansa. Albumin kuuntelu synnyttää ennen kaikkea iloa, mikä on jo itsessään hieno saavutus. ”Break Free” on tutustumisen arvoinen jokaiselle rockin ystävälle, erityisesti The Hellacoptersin kuuntelijoille.

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/roketshelsinki

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat