The Hirvi -promokuva 2017

”The Hirvi on takas horot, ottakaa koppi”: Speed- ja thrashmetal -yhtye The Hirvi julkaisi uuden kappaleen lähes 30 vuoden jälkeen

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 29.5.2017
The Hirvi -promokuva 2017

1987 käynnistynyt ja muutaman vuoden toiminut speed- ja thrashmetal -yhtye The Hirvi on tehnyt lähes 30 vuoden jälkeen comebackin. Bändissä ovat mukana alkuperäisjäsenistä laulaja-kitaristi Juha Virtanen ja basisti Jusa Löytökorpi sekä uudempina jäseninä Rytmihäiriössä soittanut rumpali Otto Luotonen ja Murenasta ja Khromasta tuttu kitaristi Joni Tanskala. The Hirvi suunnittelee pitkäsoiton julkaisua, jota varten musiikkia on työstetty studiossa.

Yhtye julkaisi tuoreen ”Don’t Fuck With the Runners” -kappaleen musiikkivideon muodossa, jonka voi katsoa tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

The Hirvi -yhtyeen virallinen tiedote comebackista:

1980-luvun jälkipuoliskolla elettiin Suomessa väistyvän suomettumisen, mutta myös nousevan thrash-/speedmetal -buumin aikoja.

USA:ssa Metallica julkaisi ”Master of Puppets”-albumin ja Slayer ”Reign in Blood” -levyn. Näiden kanonisten albumien tuore ja  raivotautinen lähestyminen metalli-ilmaisuun levisi nopeasti ja maanlaajuisesti myös pohjolan perukoille. Liimatukat ja punkkarit pukivat ylleen trässiliivit ja lukitsivat itsensä kellareihin sahaamaan sormet verillä Jackson-kitaroita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Finnhitsien ja Suomirockin hallitessa äänitemarkkinoita useimmat uuden polven metallibändit olivat tuomittuja levittämään teoksiaan ilman levytyssopimusta C-kasettien välityksellä. Kasetteja lähetettiin kirjekuorissa tilaajille viiden tai kymmenen markan korvausta vastaan ja kopion kopiot levisivät kulovalkean tavoin ympäri maata.

Helsingissä keikat keskittyivät Lepakon Metal Massacre-iltoihin ja Berlinin (Nykyisin osa Manalaa) Spandau-klubille. Metal massacren pääesiintyjänä toimi lähes poikkeuksetta Stone, ja Spandau-klubin ovella lippuja myi sileähipiäinen Jone Nikula.

Kaupungin skenen keskeisimpiin vaikuttajiin kuului vihaisista live-vedoista ja kimuranteista riffeistään tunnettu The Hirvi-yhtye. Bändi ehti tehdä parin vuoden olemassaolonsa aikana viitisenkymmentä klubi-/nuorisotalokeikkaa ja jokusen festarivedon. Julkaisupuoli jäi köyhäksi, sillä kolmen biisin studiodemon lisäksi valmistui vain pari treeneissä yhdellä SM-58:lla tallennettua neliraitanauhaa.

Etenkin studio-demo on kuitenkin jäänyt elämään niittäen mainetta Etelä-Amerikkalaisiin fanisivuihin asti. Itse bändi hajosi juuri kun sopimus pitkäsoitosta Spinefarmille oli syntymässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alkuperäisjäsenten Juha Virtanen (Kitara, laulu) ja Jusa Löytökorpi (Basso) lisäksi yhtyeen nykyrivistöön kuuluu Rytmihäiriössä vaikuttanut Otto Luotonen (rummut) ja mm. Murenasta ja Khromasta tuttu Joni Tanskala (kitara).

Mutta bändin hajoamisesta on jo lähes 30 vuotta, jaksavatko sedät enää raivota?

“Totta helvetissä! The Hirvi rynnistää päälle kuin elämänsä keväässä: suu vaahdossa ja sarvet tanassa! Tämä varoitus on syytä ottaa vakavasti!” kertoo Otto.

“ Nythän sitä vasta jaksaa. Teinit ei tiedä vitutuksesta vielä mitään. Me ja Paavo Väyrynen tiedetään.” : Juha jatkaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jaahas, no mitäs ajattelitte seuraavaksi:

“ Setti on kasassa ja bensaa tankissa eli tien päälle suunnataan ASAP. Äänitepuolella tavoitteena on viimein The Hirven pitkäsoitto ja aika pitkälle nuo biisit on jo studiossa sahattukin. Keikkaa. Nauhaa. Ehkä pari uutta biisiä. Mitä bändit nyt tekee. Kyl sä tiät mitä bändit tekee. Mitä sä kyselet mitä bändit tekee? ”

Saa lähettää terveisiä:

“ The Hirvi on takas horot, ottakaa koppi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Että sellaista.

Yhtyeen virallinen sivusto www.thehirvi.com

Luetuimmat

Uusimmat