The Howl – Death in Your Coffee

Eräänä räntäisenä kevätpäivänä kellonviisarit näyttivät siihen suuntaan, että oli aika keittää perinteisesti päiväkahvit sekä alkaa kuunnella uutta kokopitkää ja tehdä siitä arvostelua. Kyseessä on tällä kertaa vuonna 1998 perustettu torniolainen thrash-ylpeys , jonka uusin ja kolmas kokopitkä ”Death in Your Coffee” tarjoaa mainonnan mukaan tiukkaa thrash ja death metallia sekä kuolemaa kahvissa. En vielä ole testannut, miltä tämä kuolemaksi kutsuttu ”mauste” toimii kahvin kanssa, kunnes laitan kyseisen levyn pyörimään soittimeeni. Alustavasti joudun vielä tyytymään kahviin maidon kera.

Vaikka bändille on jo kertynyt jonkin verran ikää ja levyjäkin on saatu julkaistua kolme kappaletta, The Howl on itselleni jälleen kerran uusi tuttavuus. Omakustanne ”Death in Your Coffee” on kahdentoista viisun mittainen paketti, joka tarjoaa suoraviivaista ja raakaa thrash metallia. Ensimmäiset reaktiot levystä kohdistuvat kitaristi-laulaja Hannu Lindholmin hienoihin mureisiin vokaalisuorituksiin. Hitto, että ne kuulostavatkin raaoilta ja upeilta, ei voi muuta sanoa! Karut laulut muistuttavat paljon puolalaisen Vaderin Piotr Pawel Wiwczarekin äänityöskentelyä.

Levyn kappaleet muodostuvat suurimmaksi osaksi nopeatempoisista, suoraviivaisista ja lyhyehköistä osuuksista. Thrash metallin omaan soppaan on kuitenkin sekoitettu groove-osuuksia, joita löytyy esimerkiksi ”Folsom Faggots” -kappaleesta. Sovituksessa on onnistuttu mallikkaasti ja odottamattomasti ja näin luodaan pientä mielenkiintoista herätettä kuuntelijoille. Omassa lempikappaleessani ”Forwards to Winter” on myös mukaansa vievät ja hypnoottiset kitarakuviot, jotka avautuivat heti ensimmäisellä kuuntelukerralla.

Tiukkuutta ja thrashia riittää vaikka kuinka paljon, mutta valitettavasti kappaleet alkavat maistua samalta puulta. Levyn alkupuoli tarjoaa mainiota energiaa, mutta viimeistään levyn puolessavälissä alkaa tuntua, että kaikki on jo kuultu eikä sen suurempaa kiinnostusta enää tahdo syntyä. Toki sieltä täältä löytyy näitä hienoja riffi-ideoita ja sovituksia, mutta albumin kokonaisuutta se ei paljoa pelasta.

”Death in Your Coffee” ei makuna ole aivan vahvaa sumppia, mutta tarjoaa silti raivokasta ja raakaa thrash metallia. Ilman välistä löydettyjä happamia kermoja tämä levy olisi mainio thrash-paketti. Kaikille raskaan thrash metallin kuuntelijoille The Howl ja ”Death in Your Coffee” on mainiota antia mustan kahvikupposen kanssa.

7+/10

Kappalelista:
01. How I Found Jesus Jr.
02. A Good Knife
03. Olympian
04. Folsom Faggots
05. Some Death in Your Coffee?
06. Hordak
07. The Worst Pain You Feel
08. Control
09. Through & Through
10. Fowards to Winter
11. Into The Fray
12. Murdoc

The Howl kotisivut

The Howl Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua