The KillerHertzin ”A Mirror’s Portrait” edustaa modernin rockin uusia tuulia

Kööpenhaminan kupeessa sijaitseva Kastrup -niminen kylä tuskin herättää monilla ajatuksia suuntaan tai toiseen. Tulevaisuudessa siihen voi tulla muutos, sillä kyseisestä kylästä ponnistaa lupaavan kuuloinen hard rock -yhtye The KillerHertz. Tanskalaisyhtye julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2014 ja nyt tarina saa jatkoa ”A Mirror’s Potraitin” muodossa.

The KillerHertzin juuret ovat vankasti kiinni hard rockin maaperässä, mutta melodisuus kuuluu tärkeänä osana yhtyeen äänimaailmaan. Äkkiseltään yhtyeen soundi toi mieleeni saksalaisen The Rebellious Spiritin, erotuksena tosin se, ettei The KillerHertz käytä murinoita. ”A Mirror’s Portraitistä” löytyy myös Smash Into Piecesin kaltaista tarttuvuutta, vaikka tanskalaisyhtye ei luotakaan musiikissaan elektronisiin elementteihin.

Hard rock -yhtyeeksi The KillerHertz kuulostaa miellyttävän monipuoliselta. Aloitusraidalla ”Black Canvas” yhtye hyödyntää vierailevaa naissolistia, Kira Li:tä. ”Teenage Rebellionilla” on tarjolla runsaasti groovia ja vinhasti ujeltavia riffejä. ”Shades Of Nightillä” The KillerHertz muuntautuu 80-luvun tukkametal-yhtyeeksi. Kappale rymistellään läpi muhkeilla riffeillä ja polkevalla melodialla ja kuin kirsikkana kakun päällä, kertosäkeistöissä kuullaan ujeltavia lauluosuuksia. Myös nimikkokappaleella tulee esille vokalisti-kitaristi Thomas Troldin kevyempi ilmaisutyyli, mutta se istuukin mainiosti ”A Mirror’s Portraitin” haikeaan tunnelmaan.

Loppua kohden albumi jatkuu ankarasti rokkaavana, poikkeuksena tosin on ”When The Curtains Fall”, jossa on pakollista fiilistelyä. Tunnelmointi ei toki haittaa, etenkin kun levyn lopettaa väkevästi ”Renegade Patrol”. The KillerHertzin toinen albumi on moitteettomasti toimiva paketti, jonka äärellä viihtyy useammankin kerran. Muutama keskivertoisempi veto albumille mahtuu, mutta ne eivät latista kokonaisuutta. TheKillerHertzin ”A Mirror’s Portrait” on hyvä rock-albumi, joka vahvistaa jälleen sen, että Tanskan maalta tulee paljon mielenkiintoisia, uusia nimiä.

8+/10

Kappalelista:

  1. Black Canvas
  2. The Curse Of 2.7.7.0
  3. Teenage Rebellion
  4. Shades Of Night
  5. Persuit Of Perfection
  6. A Mirror’s Portrait
  7. Crash And Burn
  8. Savior
  9. When The Curtains Fall
  10. Renegade Patrol

The KillerHertz Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit