The Meteors, Night sekä lukuisia kotimaisia kiinnityksiä Lutakko Liekeissä-festivaaleille

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 3.6.2015

The Meteors 2015Indierock-yhtye Merchandise Yhdysvalloista, brittiläinen psychobilly-legenda The Meteors ja ruotsalainen retro rock -ryhmä Night nähdään Lutakko Liekeissä -tapahtumassa Jyväskylässä elokuun viimeisenä viikonloppuna. Festivaalin ohjelmistoa täydentävät myös hiphopin ystäviin vetoavat Atomirotta, Likanen Etelä, Tuuttimörkö, Eevil Stöön ja Aztran muodostama MNTTT, Läskit Lokit sekä Jyväskylän rap-kerman yhteenkokoava JKL Rap All-Stars. Liekkien muita uusia kiinnityksiä ovat The Splits, Flesh Roxon, Jaakko Aukusti, Nancy, Total Recall ja rockyhtye ROCK. Aiemmin festivaalin esiintyjistä on julkaistu muun muassa Stam1na, Disco Ensemble ja Musta Paraati. Kahden päivän Lutakko Liekeissä –liput ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Jelmun nettikaupassa.

Jo vuonna 1980 Lontoossa perustettu The Meteors on punkia ja rockabillyä yhdistävän psychobilly-genren pioneeri. P. Paul Fenechin alusta saakka johtama bändi saavutti laajan kulttimaineen jo uransa alkuaikoina, ja sen ensimmäisiä albumeita ”The Meteors In Heaven” (1981) ja ”Wreckin’ Crew” (1983) pidetään genren kulmakivinä. The Meteors toi alusta asti musiikkiinsa mukaan kauhu- ja sci-fi-tematiikkaa viljelevät lyriikat, joista on sittemmin tullut lähes kaikkia psychobilly-bändejä yhdistävä piirre. Yli 30 vuotta jatkunut ja lähes yhtä monta studioalbumia käsittävä ura on vienyt The Meteorsin yli 5000:lle keikalle eri puolille maailmaa. The Meteors on vieraillut Lutakossa aiemmin lokakuussa 1991, ollen yksin ensimmäisistä Lutakossa esiintyneistä ulkomaisista bändeistä.

Floridan hardcore-piireistä lähtöisin olevan Merchandise-trion musiikki on vaikeasti luokiteltavaa, mutta sitä on kuvailtu muun muassa amerikkalaisittain jalostetuksi versioksi The Smithsin ja Joy Divisionin brittipopista. Bändin tuorein levy on viime vuonna legendaarisen 4AD-yhtiön toimesta julkaistu neljäs albumi ”After The End”. Lutakko Liekeissä -keikan ohella Merchandise soittaa myös klubikeikan Kuudennella Linjalla perjantaina 28. elokuuta.

Farkkuun ja nahkaan käärittyä hard rockia soittavan ruotsalaisyhtye Night on lyhyen uransa aikana ehtinyt keikkailla Ghostin lämmittelijänä ja julkaista kaksi albumia, joista uudempi ”Soldier Of Time” ilmestyi tänä vuonna. Bändissä yhdistyy saumattomasti tyylitajuinen retrosoundi ja retrolook. Lyhellä Suomen-kiertueella oleva Night esiintyy Jyväskylän lisäksi myös Helsingissä Bar Loosessa ja Seinäjoki Metal Festivaleilla.

Lutakko Liekeissä -festivaalilla nähdään ainutkertainen JKL All-Stars -erikoiskeikka, joka kokoaa yhteen peräti kymmenen jyväskyläläisräppäriä. Kokoonpanossa ovat mukana Soul Valpio, Joniveli, Gettomasa, Rekami, JKL Funk Dayz (Are ja Kriso) sekä Korstoraatio (Super Duve, Lyttä, Mike Mo, Tohtori Getto ja Joosu J).

Vanhempaa jyväskyläläistä muusikkokuntaa edustaa rockyhtye ROCK, joka saapuu Lutakon 25-vuotisjuhlavuoden kunniaksi soittamaan loppuun aikoinaan Tanssisali Lutakon avajaisillassa 15.11.1990 kesken jääneen keikkansa. ”Me soitettiin ekana, mutta jouduttiin käyttämään paria lainakitaristia Rajuilmasta ja Dixie Friedista ja keikka jäi noin neljään biisiin. Kitaristi Huhtala, joka oli Jelmun puheenjohtaja ja Lutakko-idean toteuttaja, oli juhlistanut urakoitsijan (kuulemma hyvä urakka) kanssa tilaisuutta Tanssisalin saunassa sen verran perusteellisesti, ettei (Tero) Nevaluoma ja kumppanit jotka veti ravintolan puolta suostuneet häntä sisätiloihin päästämään… että semmoista silloin”, muistelee ROCKin Petteri Tolmunen.

Lutakko Liekeissä -festivaalin kahden päivän liput ovat nyt myynnissä Jelmun nettikaupassa sekä Tiketissä. Lippu maksaa 50 euroa (Jelmun jäsenille 45e). Tiketistä ostettaessa hintaan lisätään palvelumaksu.

Lutakko Liekeissä -festivaalin järjestävät yhteistyössä Jyväskylän Elävän Musiikin Yhdistys Jelmu ry sekä Fullsteam Agency. Ohjelmisto täydentyy vielä muutamalla nimellä.

LUTAKKO LIEKEISSÄ 28.-29.8.2015:
THE METEORS (UK), MERCHANDISE (USA), NIGHT (SWE), STAM1NA, DISCO ENSEMBLE, MUSTA PARAATI, ASA & BAND, LAPKO, ATOMIROTTA, SANTA CRUZ, LIKANEN ETELÄ, HISSER, MNTTT, TUUTTIMÖRKÖ, JKL RAP ALL-STARS, KUUDES SILMÄ, THE SPLITS, FLESH ROXON, FORESEEN, APINA, JAAKKO AUKUSTI, NANCY, TOTAL RECALL, LÄSKIT LOKIT, ROCK.

Ei ikärajaa / Anniskelualueet K-18

Ennakkoliput alk. 50€/2pv (Jelmun jäsenille 45€):
www.jelmu.net/lutakko-liekeissa-2015
www.tiketti.fi/tapahtuma/33012

Luetuimmat

Uusimmat