The National Helsikiin maaliskuussa

Yksi maailman suurimmista indieyhtyeistä, brooklyniläinen The National saapuu vihdoin ensimmäiselle omalle keikalleen Suomeen. Viimeksi Ruisrockissa vuonna 2008 ja Ankkarockissa vuonna 2009 nähty yhtye esiintyy Helsingin Kulttuuritalolla 3. maaliskuuta.

Dessnerin ja Devendorfin veljespareista sekä vokalisti Matt Berningeristä koostuva The National on yksi tämän hetken suurimmista ja suosituimmista vaihtoehtorockyhtyeistä. Bändin keväällä 2005 ilmestynyt kolmas studioalbumi “Alligator” ja siltä irroitettu single “Mr. November” loivat pohjaa yhtyeen kansainväliselle suosiolle, joka sitten huipentui maailmanlaajuiseen läpimurtoon vuonna 2007 julkaistulla ylistetyllä “Boxer”-albumilla. Levy oli Suomessakin ilmestymisvuotensa ehdottomia indiehittejä, ja albumia seuranneella pitkällä maailmankiertueella yhtye myös nousi ensimmäistä kertaa suomalaisen yleisön eteen kesän 2008 Ruisrockissa. Samana vuonna The National ja erityisesti “Fake Empire” -biisi olivat myös näkyvästi mukana Barack Obaman presidenttikampanjassa.

Yhtyeen odotettu viides studioalbumi “High Violet” ilmestyi toukokuussa 2010, ja se on ollut arvostelumenestys ympäri maailman. Marraskuussa yhtyeen levymerkki 4AD (mm. TV On The Radio, Bon Iver, Deerhunter) julkaisee albumista deluxe-version, jolta löytyy ennen julkaisemattomia kappaleita, b-puolia, livetaltiointeja ja uusi versio “Terrible Love” -kappaleesta.

The National tunnetaan musiikkinsa lisäksi myös poliittisesta aktiivisuudestaan. Obaman kampanjan lisäksi Aaron ja Bryce Dessner tuottivat “Dark Was The Night” -kokoelma-albumin, jonka myynnillä muun muassa Arcade Fire, David Byrne, Sufjan Stevens, Grizzly Bear ja Feist keräsivät varoja Red Hot -organisaation kamppailuun AIDSia vastaan.

The Nationalin Helsingin konsertin järjestelyistä vastaa Fullsteam Agency yhteistyössä Radio Helsingin sekä Sue-lehden kanssa.

KEIKKA:
To 3.3.2011 Helsinki, Kulttuuritalo

LIPUT:
Myyntiin Tiketissä ja Lippupalvelussa ma 25.10.2010 klo 9.00
42 EUR +mahd. toimituskulut
Ei ikärajaa, ostorajoitus: 5 lippua / asiakas

Kommentoi julkaisua