The Ragged Saints julkaisee uutta – paluu musiikilliselle leikkikentälle

Helsinkiläinen hard rock orkesteri The Ragged Saints julkaisi hiljattain uuden singlen tammikuun lopussa ilmestyvältä ”Sonic Playground Revisited” -albumiltaan.

”Pistettiin keväällä kymmeneen levy-yhtiöön old school -meiningillä muutamat demot tältä uudelta levyltä, koska edellinen levy-yhtiö vaan otti ja katos jonnekin. Ja kappas, saatiin viidestä lafkasta diiliehdotus. Kelattiin jo jossain vaiheessa, et pannaan levy pihalle omakustanteena biisi kerrallaan. Saatiin jopa snadi ennakkoraha saksalaiselta AOR Heaven -lafkalta, jonka kanssa tehtiin sopimus. Sehän on nykyään pienemmille bändeille harvinaista herkkua. Eihän tolla ennakolla vielä Ferrareita ostella, mut saatiin levy miksattua ja tehtyä video yhteen biisiin” toteaa bändin kitaristi Tomi Julkunen.

”Olihan osa niistä tarjouksista ihan kikkeliskokkelis-pohjalta: heittäkää fyrkkaa niin tehdään. Ei siinäkään tietty mitään pahaa ole, mutta amigoille, jotka on tehnyt jo aika isot läjät levyjä se ei tuntunut moraalisesti oikealta. Vaikka fyrkkaa nyt ei kukaan odota, niin luo se eri lähtökohdan kun julkaisijakin satsaa pikkuisen asiaan” jatkaa kitaristiaisapari Toni Bite.

Bändi on tyytyväinen toiseen albumiinsa; ”Tuli just sellanen ku pitikin tulla. Nyt on messissä enemmän koskettimia ja orkestraatiota kuin ekalla levyllä. Mut hyvä niin, ei viittiny ihan samaa levyä toistamiseen tehdä. Siinä mielessä mentiin samalla meiningillä ku ekankin levyn kanssa, että tehtiin sen tyylinen platta, mitä on tullu nuoruudessa kuunneltua. Ja tää on kyl just sitä ihteensä, eli terhakkaa kasaripohjasta hard rockia.”

Bändin esikoislevy ” The Sound Of Breaking Free” julkaisiin 2013 saksalaisen Power Prog -levy-yhtiön toimesta. Uusi levy ”Sonic Playground Revisited” ilmestyy kauppoihin 31.1.2020. Julkaisija on saksalainen AOR Heaven -levy-yhtiö.

Kommentoi julkaisua