The Resistance – Coup De Grace

Ruotsi ja death metal on pirun toimivaksi todistettu yhdistelmä, joka tuntuu olevan ehtymätön hyvän musiikin lähde. Vanhat bändit tekevät uransa parhaimpia levyjä ja uudet kolkuttelevat ikämiesten kannoilla. Sitten on tietysti nämä ”superkokoonpanot”, joiden toimivuus on aina ollut kysymysmerkki. Vuonna 2011 perustettu The Resistance on miehistöltään todella lupaava, sillä Ex- In Flames, ex-Grave ja ex-The Haunted -miehistöstä koottu ryhmä näyttää täydelliseltä yhdistelmältä. Vahvan avauksen ja parin miehistövaihdoksen jälkeen arvostelussa on bändin toinen täyspitkä julkaisu.

”Coup De Grace” jyrähtää käyntiin instrumentaalilla, joka on levyn ainut rauhallinen hetki. Seuraavat 12 raitaa paukutetaan päälle puolessa tunnissa läpi – ja jälki on murhaavaa. Soundimaailmaltaan ruotsibändien perinteitä noudattava surina ja pörinä sopii kuin nyrkki silmään bändin äkäisiin kappaleisiin, joissa yhdistyy death metal, d-beat ja crustin raakuus. Turpaan tulee siis armotta läpi levyn, ja viimeisen biisin jälkeen kuuntelija jää tuijottamaan hölmönä tyhjyyteen. Meno on tiukkaa ja samalla äkäisintä, mitä vokalisti Marco Aro on koskaan tehnyt, vaikka miehen paluulevy The Hauntedin kanssa oli myös todella murhaava.

Tällä levyllä on toki heikkoutensa. Selkeät hittibiisit loistavat poissaolollaan, ja esimerkiksi In Flamesin alkuaikojen kaikille tutut kitarariffit ovat todella vähissä. Melodisuutta on karsittu tiukan poljennon tieltä, mikä voi tuntua osasta tylsältä, mutta jos selkeä ja aggressiivinen musiikki on sinun juttusi, kannattaa tähän ”superkokoonpanoon” tutustua.

8/10

Kappalelista:
01. Death march
02. I welcome death
03. Smallest creep
04. Violator
05. Felony
06. Deathblow
07. Resolution
08. World order
09. Enslavement
10. The art of murder
11. For the venom
12. The drowning
13. As it all came down

Bändi Facebookissa

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua