The Rivers Of Mars

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.9.2012

Jyväskyläläinen rockia soittava The Rivers Of Mars julkaisi viime viikolla uuden ”Love. State. Awakening.” nimeä kantavan debyyttialbuminsa. Kaaoszine tavoitti yhtyeen vokalistin Antti Sepän sähköpostitse ja pyysi miestä nimeämään meille viisi kappaletta, jotka ovat vaikuttaneet häneen eniten muusikkona. Lue lisää nähdäksesi Anttiin eniten vaikuttaneet kappaleet sekä lukeaksesi miehen mietteet kyseisiin kappaleisiin liittyen.

1. Dire Straits – ”Sultans Of Swing (Live Wembley -85)”:

– Rock voi olla myös musiikkia ja kuulostaa livenä hyvältä. Imago on sidoksissa musikaalisuuteen – musikaalisuus voi pelastaa paljon. Ala-asteella tuli usein lähdettyä kotiin muita aikaisemmin fiilistelemään ko. keikkaa VHS-kassulta. Versio biisistä toimii edelleen hienosti ja vetää hyvän livesoiton riman korkealle.

2. U2 – ”Desire”:

– Kolme duurisointua riittää uskottavaan kappaleeseen, jos on munaa heittäytyä. Desire-biisi kiteyttää rockin syvimmän olemuksen komeasti; ”Like a preacher stealing hearts at a traveling show ”For love or money money money…”

3. Ozzy Osbourne – ”No More Tears”:

– Hyvin tehty biisi soundaa hyvälle vaikka mistä matolaatikosta eikä slide-skebaa voi koskaan olla liikaa. Biisin mahtipontisista riffeistä ja melodioista versoileva teosmaisuus ei jätä koskaan kylmäksi. Ozzyn laulu on tässä myös erittäin kovaa kamaa sanoista puhumattakaan.

4. David Bowie – ”Space Oddity”:

– Jos sanoista ei jää mitään melodian avattavaksi, on niitä turha säveltää. Sanojen ja melodian symbioosi on parhaimmillaan väkivahvaa tiedonsiirtoa. Äänitteissä vois nykyäänkin kuulua vielä aitoa soittoa ja laulua. Tunetettu ja taimattu äänitapetti, jota pursuaa tänään joka tuutista, on täysin fiilisvapaata.

5. John Lennon – ”Jealous Guy”:

– Välitön läsnäolo on tärkeintä. Tästä biisistä ei mielellään sano mitään – parempi vain kuunnella.

The Rivers Of Marsin video kappaleesta ”The Awakening”: