The Rivet on kypsynyt ja kehittynyt – arviossa yhtyeen räjähdysherkkä debyytti ”NFHC”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 30.1.2020

The Rivet julkaisi kaksi vuotta sitten ”The Restless Generation” -nimisen EP:n, joka ei hukkunut sen vuoden rockjulkaisujen joukkoon, vaan jäi mieleeni kummittelemaan. Erityisesti yhtyeen rosoinen soundi painui mieleni sopukoihin. Kun sitten tieto yhtyeen tulevasta pitkäsoitosta saavutti minut, valtasivat mieleni uteliaisuus ja toiveikkuus. The Rivetin soundissa kun vaikutti olevan kosolti räkäisyyttä ja rutkasti asennetta, joita toivoin kuulevani myös yhtyeen esikoispitkäsoitolla.

Toisinaan odotukset tulevat lunastetuiksi ja toisinaan eivät. ”NFHC:n” kohdalla voin onneksi todeta tapahtuneen parhain päin. Täyspitkältä löytyy samanlaista mielipuolista energisyyttä ja asennetta kuin EP:ltäkin. ”Need For Speed” ja ”Officialnsane” ovat tästä loistavia esimerkkejä: kappaleet ovat turboahdettuja ja niistä välittyy aito mielipuolisuuden tunne. Yllättäen jälkimmäisestä kappaleesta tehdään sulava vaihdos kevyempään äänimaisemaan, kun ”Poem” kajahtaa soimaan.

”The Restless Generation” -EP:ltä löytyy myös hitaampaa tulkintaa ”Hometown”-kappaleen muodossa, joka ei aivan lunastanut odotuksiani, joten kuullessani ”Poemin” ensimelodiat olin varautunut. Varauksellisuus oli tällä kertaa turhaa, sillä vokalisti-kitaristi Jukka Pesu on kehittynyt laulajana. Vaikka Pesun ääni ei edelleenkään ole vahvimmillaan kevyemmässä tulkinnassa, suoriutuu miekkonen kunnialla lauluosuuksista. Näin käy myös päätöskappaleessa ”Outcome”, joka sinetöi hengästyttävän albumin.

The Rivetille on nostettava hattua monestakin syystä: ensinnäkin yhtye on onnistunut luomaan monipuolisen, aggressiivisen ja viihdyttävän rockalbumin. Saatekirjeen sanojen mukaan The Rivet on pyrkinyt äänittämään albumin mahdollisimman uskollisesti livesoundiaan ajatellen, ja sen ”NFHC” onnistuu myös välittämään. Esikoispitkä on soundiltaan kaunistelematon, oikeastaan jopa rujo ja ruma, mutta myös persoonallinen. Erityisesti ”NFHC” antaa The Rivetistä sellaisen kuvan, että jos tämän yhtyeen keikalle päätyy, ei sieltä puutu hikeä, vauhtia eikä hauskuuttakaan.

”NFHC” on vuoden 2020 kannalta vahva pelinavaus. ”The Restless Generation” -EP:hen peilaten The Rivet on kypsynyt ja rohkaistunut laajentamaan soundiaan. Debyytti ei ehkä ole täydellinen, mutta joka tapauksessa se on hyvin varmaotteinen ja rautainen rockalbumi, joka varmasti vahvistaa yhtyeen urakehitystä. The Rivetissä on samanlaista hengenheimolaisuutta kuin Peer Güntissä ja The Backstabbersissa, mutta se ei haittaa, sillä suomalaisella hard rockin kentällä on aina tilaa lupaaville yhtyeille. Jos hard rock on sydäntäsi lähellä, älä ohita tätä albumia.

8/10

Kappalelista:

  1. Rising Moon
  2. Need For Speed
  3. Lizards
  4. Officialnsane
  5. Poem
  6. Playback Queen
  7. To The Stone
  8. For Love
  9. Crash N Burn
  10. Outcome

The Rivet Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat