The Secret tekee onnistuneen paluun – Arviossa ”Lux Tenebris” -EP

Kirjoittanut Esa Kotoaro - 8.9.2018

Italialainen black metal/hardcore-yhtye The Secret on tehnyt paluun kuuden vuoden jälkeen “Lux Tenebris” EP:n muodossa. Southern Lord Recordsin kautta julkaistu EP sisältää kolme kappaletta ja kestoa sillä on noin 20 minuuttia. Yhtye julkaisi edellisen täyspitkän albuminsa ”Agnus Dei” vuonna 2012. The Secretin raaka soundi tuntuu löytävän synkempiä ja raskaampia piirteitä jokaisen uuden julkaisun myötä, mikä toistuu myös tuoreella EP:llä.

”Lux Tenebris” lähtee käyntiin pohjustavalla ja synkän ilmapiirin luovalla ”Vertigolla”, jonka jälkeen yhtye tulittaa täysillä kaikki esteet tieltä raivaavalla ”The Sorrowful Voidilla”. Massiivinen, päällekäyvä ja jyräävä kitarointi tarkan rumputulen ja basson säestämänä ei anna kuulijalle armoa. Jos tästä päästään yhtään syvempiin vesiin, niin EP:n päätöskappale ”Cupio Dissolvi” viimeistään vetää kuuntelijan mukaansa syvyyteen.

Hyvin miksattu ”Lux Tenebris” on omiaan osoittamaan, että The Secret on edelleen voimissaan. Kolmen kappaleen julkaisulta ei sinällään löydy mitään moitittavaa ja sen kertaa mielellään läpi useita kertoja. Ongelmana on positiivisessa mielessä se, että se saa janoamaan täyspitkää albumia, joka toivottavasti on luvassa myöhemmin. Kesäiltojen hämärtyessä vastaavat julkaisut ovat synkkämielisille faneille omiaan. Kaiken kaikkiaan kasassa on lyhyt ja ytimekäs muistutus italialaiskauhun olemassaolosta, ja jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä on luvassa seuraavaksi.

9/10

Kappalelista:

  1. Vertigo
  2. The Sorrowful Void
  3. Cupio Dissolvi

Luetuimmat

Uusimmat