The Seventh – The Herald

Post-metal -määritelmään tuntuu nykyään törmäävän yhä enemmän ja enemmän. Tätä tyylisuuntaa on kutsuttu ”älykkään ihmisen musiikiksi”, jossa metallimusiikin rajoja rikotaan, ja koetetaan olla niin paljon ”ei-metallia” kuin metallibändi vain voi olla. Jos määritelmä hämmentää, voisi post-metallin kuvata olevan yksinkertaista avantgarde-metallia. Noh, määritelmät sikseen, sillä sen alle mahtuu monennäköisiä ja -kuuloisia bändejä. Arvostelussa The Seventh ja heidän debyyttilevynsä ”The Herald”.

The Seventh on Italialainen, alunperin kahden henkilön perustama bändi, joka sai kuitenkin koottua täyden miehistön ensimmäiselle levylleen. Teos on teemalevy, joka käsittelee tavallisen miehen matkaa syvälle sisimpäänsä. Tuolla matkalla hän hylkää uskonnot ja nousee itse jumaluuteen. Tarina on vallan mainio, ja on hienoa että bändi on panostanut ensijulkaisunsa taustoihin näinkin paljon. Harmittavasti korupuheilta putoaa pohja pois, kun levyn laittaa soimaan.

Jos levyä kuunnellessa ensimmäiset kolme mieleen tulevaa adjektiivia ovat tylsä, laiska, ja voimaton, voidaan heti sanoa että kyseessä ei ole maailman paras levytys. Kappaleet ovat puuduttavia ja äärettömän tylsiä, eivätkä oikein lähde käyntiin missään vaiheessa. Pääosassa levyllä on mitäänsanomaton humina ja fiilistely. Toki välillä räimitään oikein kunnolla, mutta näitä kohtia varjostaa laulun miksaaminen täysin voimattomaksi kähinäksi. Ilo ei ole myöskään koskaan pitkä, ja tunnelmoivan tylsään huminaan palataan aina ennen pitkää. Levyä ei vain millään jaksa kuunnella yhdellä istumalla läpi. Post-metallin suunnalta on tullut useampia hyviä julkaisuja, mutta tämä ei ole yksi niistä.

4/10

Kappalelista:
01. The Apostate
02. The Desert
03. The Tower
04. The Exile
05. The Monarch
06. The Dawn
07. The Throne

Bändin Bandcamp-sivut

Kirjoittanut:
Janne Partanen

Kommentoi julkaisua