The Sisters Of Mercy Tavastialle heinäkuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.2.2011

Maineikas brittiläisyhtye The Sisters Of Mercy viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden kunniaksi yhtye saapuu keikalle myös Helsingin Tavastialle tiistaina 26. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 14. helmikuuta Tiketissä.

The Sisters Of Mercyssä on nykyään mukana alkuperäisjäsen ja vokalisti Andrew Eldritch sekä hyvin varhaisessa vaiheessa mukaan napattu rumpukone, joka on nimetty Doktor Avalanche:ksi. Lisäksi mukana kiertävät uusimmat jäsenet, kitaristit Ben Christo ja Chris May. Bändi nähtiin edellisen kerran Suomessa laajamittaisen Euroopan-kiertueensa merkeissä keväällä 2009 täpötäydellä Nosturilla.

The Sisters Of Mercyn briteissä kultaa myynyttä ”First And Last And Always” -debyyttialbumia vuodelta 1985 on yleisesti pidetty yhtyeen parhaana levynä. Levyllä vaikuttaa vielä klassinen Andrew Eldritch – Wayne Hussey – Gary Marx – Graig Adams -kokoonpano ja kun mukaan saatiin vielä Doktor Avalanche, näyttivät kaikki palaset loksahtavan paikoilleen.

Bändin kakkoslevy ”Floodland” julkaistiin vuonna 1987 ja kolmas albumi ”Vision Thing” vuonna 1990. The Sisters Of Mercyn viimeisin julkaisu on ”A Slight Case Of Overbombing” -kokoelma vuodelta 1993. Tämän jälkeen bändi ei ole julkaissut materiaalia protestiksi levy-yhtiöitä vastaan, mutta esittänyt kuitenkin uusia kappaleitaan live-yleisöille ympäri maailmaa.

The Sisters Of Mercyn kulttisuosio on pysynyt vahvana vuosien varrella. Bändin musiikillinen vaikutus on ollut erittäin laaja ja esimerkiksi kotimainen The 69 Eyes on maininnut The Sisters Of Mercyn esikuvakseen.

KEIKKA:
Ti 26.7.2011 Helsinki, Tavastia
Ovet klo 20, ikäraja K-18

LIPUT:
Myyntiin ma 14.2.2011 klo 9
32 euroa + mahd. toimituskulut Tiketin myyntipisteissä, puhelinpalvelussa 0600-1-1616 (1,69 euroa/min + pvm) ja netissä www.tiketti.fi
Ovelta 35 euroa, mikäli lippuja on jäljellä.

Luetuimmat

Uusimmat