The Soundtrack Of Our Livesin vokalisti Ebbot Lundberg: ”Haluan faniemme tekevän musiikkivideomme”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.2.2016

Ebbot Lundberg 2016 (4)The Soundtrack Of Our Lives -yhtyeen keulamiehenäkin tunnetun karismaattisen Ebbot Lundbergin uusi sooloalbumi nimeltään ”For The Ages To Come” julkaistaan 26. helmikuuta. Kaaoszine tavoitti albumin julkaisun tiimoilta Ebbotin puhelimitse ja antoi artistin itsensä avata hieman taiteellisia näkemyksiään sekä syvällisiä ajatuksiaan tulevasta sooloalbumista. Voit lukea haastattelun tästä:

Tervehdys Ebbot. Kuinkas vuosi on lähtenyt käyntiin?

Ebbot Lundberg: Vuosi on lähtenyt todella hyvin käyntiin, kiitoksia kysymästä!

Albumisi julkaistaan 26. helmikuuta. Millä fiiliksillä itse odotat levyn julkaisua? Innostuneena vai kenties hermostuneena?

Ebbot Lundberg: Lumoutuneena.

Olet ollut mukana musiikkialalla jo melkoisen pitkään ja olet varmasti nähnyt monia muutoksia, joita alalla on tapahtunut. Mitä ajattelet niistä?

Ebbot Lundberg 2016 (3)Ebbot Lundberg: Planeettamme todellakin liikkuu nopeasti eteenpäin nykyään.

Meneekö musiikkimaailma mielestäsi parempaan vai huonompaan suuntaan ajan kuluessa?

Ebbot Lundberg: Musiikissa ei koskaan ole ollut mitään ongelmaa, kun se vain tulee sydämestä. Kaikki liikkuu kuin keinuhevonen karusellissa: nopeammin ja nopeammin. Ala on selkeästi aika hukassa nykyään, sillä uusi sukupolvi tietää paremmin.

Mistä kumpuaa inspiraatiosi biisien kirjoittamiseen ja musiikintekoon?

Ebbot Lundberg: Meidän omasta olemassaolostamme ja siitä, millä meitä pommitetaan jokapäiväisessä elämässä, kun yritämme yksilöinä löytää tien takaisin kotiin tässä sähköisessä universumissa.

Inspiroiduitko levyä tehdessäsi jostakin tietystä artistista tai yhtyeestä?

Ebbot Lundberg: Sellainen olisi varmasti espanjalainen yhtye Los Pekenikes ja The Loonsin Inside Out Your Mind”, joka on mahtava albumi.

Kerro vähän itse levyntekoprosessista. Erosiko biisien kirjoitusprosessi jotenkin aiempien albumeiden teosta?

Ebbot Lundberg: Ei oikeastaan. Joskus se vain tapahtuu nopeasti, joskus todella hitaasti. Rehellisesti sanoen aloin kirjoittaa vanhinta kappaletta jo vuonna 1992.

Tuntuuko ikinä haastavalta hoitaa sekä biisien kirjoitus että tuottaminen itse vai onko oikeastaan helpompaa luottaa vain itseensä?

Ebbot Lundberg: Minua ei haittaa muiden ihmisten mielipiteet, mutta sooloartistina minusta on ollut paljon helpompi hoitaa molemmat itse.

Mielestäni albumin kansitaide kuvastaa albumia täydellisesti; siitä näkee heti, että levy tulee olemaan kaunis kokonaisuus. Onko kuvan taustalla jokin erityinen idea?

Ebbot Lundberg: No kiitoksia! Oikeastaan se olen vain minä jääneenä kiinni elämänpuuhun.

Minkä sanoisit olevan albumin teema?

Ebbot Lundberg: Henkinen kasvu, muodonmuutos ja uudet alut.

Oliko visio albumin tunnelmasta/teemasta heti tiedossa vai muokkaantuiko se rajusti tekoprosessin aikana?

Ebbot Lundberg 2016 (5)Ebbot Lundberg: Kyllä se jollain tapaa oli. Ensin tein albumin kappaleista kotidemon nimellä “Be Careful What You Wish For” (vaihe 1), jota tein 300 kappaletta vain vinyylinä tai kasettina. Idea kuitenkin muuttui, kun menin studioon; siellä itse albumi muotoutui, totta kai. Joitain kappaleita täytyi jättää pois ja joitakin uusia äänitettiin, mikä oli koko prosessin tarkoituskin.

Jos pitäisi valita yksi kappale, joka kiteyttää koko albumin tunnelman parhaiten, mikä se olisi?

Ebbot Lundberg: Jos minun pitää tänään valita yksi, se olisi varmaankin albumin yhdeksäs kappale ”Little Big Thing”. Mutta oikeastaan se voisi olla mikä tahansa kappaleista.

Onko albumin nimen ja samannimisen kappaleen “For The Ages To Come” takana jokin syvempi merkitys tai tarina?

Ebbot Lundberg: Se on, mitä nimi kertookin. Nimi olisi hyvin voinut olla “The future is now” tai “All time is one time”, mutta tämä oli minulle se ns. alkulaukaus. Sen on tarkoitus olla lääke sielunselviytyjille tämän maailman taivaaseen astumisen aikana.

Albumilla on mukana myös kaksi cover-kappaletta, “Calling from Heaven” ja “Don’t Blow Your Mind”. Mikä sai Sinut valitsemaan juuri nämä kappaleet?

Ebbot Lundberg: Olen halunnut soittaa ja äänittää “Don’t Blow Your Mindin” aina siitä asti, kun näin videolta Alice Cooperin yhtyeen soittavan kyseisen kappaleen livenä vuonna 1970 Toronto Pop -festivaaleilla. Kukaan aiemmista kokoonpanoistani ei kiinnostunut kappaleesta tai ehkä ne eivät vain tienneet, miten sen voisi tehdä. Kun sitten tapasin uuden bändini The Indigo Childrenin, he vain tajusivat sen heti ja teimme sen.

“Calling From Heaven” on espanjalaisyhtye Los Pekenikesin kappale. Kappaleen alkuperäinen nimi on “Cerca De Las Estrellas” (joka on englanniksi “Close To The Stars”). Sen on kirjoittanut mies nimeltä Alfonso Sainz, joka menehtyi kaksi vuotta sitten. Hulluinta koko jutussa on, etten tiennyt hänen kuolleen, ennen kuin olin itse vaihtanut kappaleen nimeksi “Calling From Heaven”.

Albumin promovideo on erittäin kiinnostava ja kauniisti kuvattu. Tuleeko albumin kappaleista mahdollisesti videon teemaan sopivia musiikkivideoita?

Ebbot Lundberg: Luulen niin. Muussa tapauksessa haluaisin, että kaikki diehard-fanit (molemmat teistä!) tekisivät omat videonsa ja lähettäisivät ne minulle.

Voisitko lyhyesti kertoa meille The Five Billion In Diamonds -projektistasi?

Ebbot Lundberg: Se on erittäin rento yhteistyö, jossa ovat mukana James Grillionin (Dj), Butch Vig, Andy Jenks (The Files) ja minä. Mukana on myös jäseniä yhtyeistä Portishead, Spiritualized, Ocean Blue,The Free Design ja The Undertones. Albumi on tällä hetkellä miksattavana, mutta en vielä tiedä, koska se julkaistaan. Toivottavasti melko pian.

Mitä pitäisit kaikista kirjoittamistasi kappaleista parhaana ja miksi?

Ebbot Lundberg 2016 (1)Ebbot Lundberg: Ensimmäisen albumini nimikkokappale “There´s Only One of Us Here” olisi varmaankin se. Siksi, että se on totuus.

Mikä on paras kommentti tai palaute, jonka olet koskaan saanut?

Ebbot Lundberg: Kun legendaarinen tuottaja Bob Erzin ylisti Behind The Musicin tuotantoa (joka oli toisen yhtyeeni The Soundtrack Of Our Livesin kolmas albumi). Se oli minulle päätuottajana iso juttu, vaikken koskaan oikeastaan ottanutkaan siitä kiitosta itselleni.

Jos pitäisi valita kolme kaikkien aikojen parasta albumia, mitkä ne olisivat?

Ebbot Lundberg: Minun tuleva albumitrilogiani nimeltä “Orions Belt”.

Sinulta löytyy faneja ympäri maailmaa. Onko olemassa jokin tietty paikka, missä et ole vielä käynyt mutta minne haluaisit matkustaa? Mikä olisi unelmiesi esiintymispaikka?

Ebbot Lundberg: En ole jostain kumman syystä vielä käynyt Etelä-Amerikassa. Unelmieni esiintymispaikka olisi jossakin päin maailman keskipistettä, jos ikinä löydän sen sisäänkäynnin.

Haluatko sanoa jotakin faneillesi Suomessa?

Ebbot Lundberg: Älä lue tätä artikkelia, ellet aio ostaa levyäni. Ja olkaa niin kilttejä ja lähettäkää teidän taianomaisia, tulevia ”For The Ages -videoitanne osoitteeseen kenneth@pilo.se tai kotisivuilleni.

Kiitos paljon haastattelusta!

Ebbot: Eipä kestä. Kiitos ja nähdään pian!

https://www.facebook.com/ebbotlundberg.se

Haastattelu: Jade Markkinen

Luetuimmat

Uusimmat