The Strokes saapuu Flow Festivaliin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.2.2020

Merkittävimpien 2000-luvun vaihtoehtorock-yhtyeiden joukkoon lukeutuva The Strokes saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. Lisäksi Flow Festivalin ohjelmaan ovat vahvistuneet kovassa nosteessa oleva yhdysvaltalainen hiphop-tulokas 070 Shake sekä kaksi tämän hetken kiinnostavaa kotimaista: Jesse Markin ja Maustetytöt. Festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa ja Tiketissä.

Flow Festivalin tuorein kiinnitys on newyorkilainen The Strokes. Kokoonpano on nähty Euroopassa vain harvoin, ja vihdoin yksi Flow-yleisön toiveyhtyeistä esiintyy myös Suomessa. The Strokes ponnahti laajaan suosioon vuonna 2001 ”Is This It” -debyyttialbumillaan, jonka brittilehti NME nosti aikoinaan vuosikymmenen parhaaksi ja kaikkien aikojen neljänneksi parhaaksi levyksi. Yhtyeen äänimaailma päivitti 60-luvun garagerockin 2000-luvulle ja vaikutti suuresti vuosituhannen alun soundiin. Sittemmin kokoonpanolta on ilmestynyt yhteensä viisi menestyksekästä studioalbumia, tunnetuimpina kappaleinaan esimerkiksi ”Last Nite” ja ”Reptilia”.

Lisäksi Flow-esiintymisensä on vahvistanut New Jerseystä ponnistava 070 Shake, jonka odotettu kokopitkä debyyttialbumi ilmestyi tammikuussa nostaen artistin ansaittuun valokeilaan. 070 Shake tuli suuren yleisön tuntemaksi vierailtuaan Kanye Westin ”ye”-albumilla, ja hän on tehnyt yhteistyötä myös esimerkiksi Pusha T:n, Nasin ja DJ Khaledin kanssa. Lisäksi festivaalilla nähdään niin kotimaisella kuin kansainvälisellä indie-kentälla ihastuttava Jesse Markin sekä viime vuonna ilmestyneellä esikoislevyllään ja omaleimaisella musiikillaan vakuuttava Maustetytöt.

Yhteensä festivaalilla esiintyy noin 150 artistia. Aiemmin Flow Festivalille julkistettuja artisteja ovat muiden muassa Bon Iver, Stormzy, FKA twigs, Michael Kiwanuka, Mac DeMarco, Bikini Kill, Chromatics, Koffee, Mabel, DJ Koze, Dixon, Gettomasa sekä Henrik! x Teksti-TV 666, ja lisää julkistuksia on luvassa.

Flow Festival järjestetään Helsingin Suvilahdessa 14.–16. elokuuta 2020.
Festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa ja Tiketissä.
Flow Festivalin varmistuneet kumppanit vuodelle 2020 ovat pääyhteistyökumppani Lapinkulta Pure, kumppanit Lanson ja Oatly sekä mediakumppanit Basso, Clear Channel, Helsingin Sanomat ja Resident Advisor.

Linkit:
www.flowfestival.com
www.facebook.com/FlowFestival
www.twitter.com/FlowFestival
www.instagram.com/flowfestivalhelsinki