The Undivine – Rise To Command

Lohjalta ponnistava The Undivine on saanut pihalle kolmannen demonsa. ”Rise To Command” nimeä kantava kiekko on itselleni ensimmäinen kosketus yhtyeeseen, kuulemieni ennakkotietojen mukaan yhtye soittaa brutaalia extreme metallia. 

Heti ensimmäisen, ”I Will Overcome”, nimisen kappaleen aikana tulee selväksi että yhtye kyllä lunastaa nuo kuulemani ennakkotiedot. Yhtyeen At The Gates tyylinen mättö kulkee kuin luotijuna. Ruotsi skenen vanhoja tekijöitä on yhtyeen jäsenet varmasti kuunnelleet enemmänkin, mikä ei tietenkään ole huono asia. Tämä kiekko sisältää neljä todella kovaa death metal kipaletta, sekä yhden piiloraidan, joka kuitenkin menee enemmän Sleepy Sleepers osastolle.

Soittohommat on kavereilla hyvin hallussa ja myöskin vokaaliosuudet toimivat. Omasta mielestäni yhtye on parhaimmillaan kappaleissa ”Guilt Is The Wage Of Succes”, joka iskee kuuntelijaa kasvoille nopealla, grind pohjaisella ryöpytyksellä, sekä ”Down With The Napalm Rain” joka kuulostaa Entombedin ja At The Gatesin risteytykseltä.

Tämä levy esittelee omassa genressään erittäin valmiin yhtyeen, joka käsittääkseni on tätä kirjoitettaessa saanut debyytti albuminsa nauhoitukset valmiiksi, toivottavasti myös julkaisija löytyy. Olisi mielenkiintoista kuulla yhtyeeltä kokopitkän albumin verran materiaalia ja katsoa pystyykö se pitämään tason yllä, vai sortuuko se niin monen muun tämän tyylin yhtyeen kanssa tekemään levyn joka ei kestä kuuntelua, vaan rupeaa loppua kohden puuduttamaan. Aika näyttää.

8/10

Kappalelista:

1.I Will Overcome
2.Guilt Is The Wage Of Succes
3.Down With The Napalm Rain
4.World After Us

http://theundivine.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: