(c) Petri Kokko

The Valkyriansilta ”Mr. Train” -niminen single

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.9.2022

Suomen parhaan ja kansainvälisesti tunnetuimman rocksteadya, skata, reggaeta ja punkia sulavasti yhdistelevän The Valkyriansin uusi single ”Mr. Train” ilmestyi sympaattisen ja nostalgisen junamatkavideon saattelemana. Pandemian vuoksi viivästynyt 20-vuotisjuhla-albumi ”Monsterpiece” julkaistaan 21. päivä lokakuuta. Uusi levy on omistettu The Valkyriansin edesmenneelle kitaristille Juha “Gladiator” Laineelle.

– ”Mr. Train” oli viimeisiä biisejä, mitä tehtiin Gladiatorin kanssa. Tämä on matkabiisi, vähän niin kuin itse The Valkyrians, joka matkailee ympäriinsä aina kun voi. Pelkästään Saksassa sadan keikan saldo täyttyi hiljattain. Siellä juhlimme myös uuden singlen julkistusta neljän keikan minikiertueella”, kertoo bändin laulaja Angster tien päältä.

Iloisella, The Valkyriansille tunnusomaisella poljennolla kulkevalla ”Mr. Train” -singlellä kuullaan feattaamassa vakuuttavaa herraa nimeltä Mr. H [Henrall Ford], johon bändi tutustui aikoinaan yhteiskeikoilla brittiläisen The Downsetters -yhtyeen kanssa, jonka vokalistina Mr. H edelleen vaikuttaa.

The Valkyriansin ilmiömäinen kyky yhdistellä tarttuvia ja herkkiä popmelodioita ja stydiä punk-asennetta ska- ja reggae-rytmeihin kuuluu tulevan ”Monsterpiece”-levyn hittibiiseissä vahvemmin kuin koskaan. Vuosikymmenien keikkailukokemus on hitsannut bändin haastavan musiikkilajinsa virtuoosiksi. Basistilegenda Jukka Kiviniemen tuottaman ja rytmivelho Janne Haaviston miksaaman albumin juhlatunnelmaa maustaa tietysti myös The Valkyriansille tyypillinen lämmin huumori, joka on valloittanut yleisöt ympäri Euroopan. Vuosien varrella 21 maassa kiertänyt bändi on kerännyt suuren kansainvälisen fanijoukon, joka odottaa uutta albumia yhtä hartaasti kuin bändin omistautuneet kotimaiset kannattajat.

Luetuimmat

Uusimmat