The Warriors – See How You Are

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.2.2011

Californialainen hardcore-yhtye The Warriors on edennyt urallaan jo neljänteen albumiinsa, joka kantaa nimeä ”See How You Are” ja edellisestä albumista onkin kulunut aikaa jo melkein neljä vuotta. Lähes kymmenen vuoden ikään päässyt yhtye on parhaiten tunnettu Rage Against The Machine -maneereistaan ja viime kevään Tavastian keikalla kuultiinkin mainio ”Bulls On Parade” coverointi.

Voisi kuvitella, että vuosien saatossa yhtye haluaisi päästä eroon RATM-leimasta, mutta päinvastoin. The Warriors on vain lisännyt kierroksia ja uudella albumilla kuullaankin aimo annos Morellomaista riffittelyä ja sooloilua, tietysti omaa tyyliä unohtamatta. Soundista on myös hiottu entistäkin rankempi ja moniulotteisempi ja lopputulos onkin varsin groovaavaa ja toimivaa keskitempoista runnomista, josta menee hatunnostot kitaristeille Charlie Alvarezille ja Javi Zaratelle. Myös vokalisti Marshall Lichtenwaldt on puristanut itsestään levylle kaikki mehunsa, viimeistä henkäystä myöten. Vokaalit/riimittelyt onkin sulautettu sekaan taidokkaasti ja miehen huuto on moninkertaisesti intensiivisempää kuin aiemmin. Marshallin huudon lisäksi oman lisämausteensa mukaan tuovat mm. Andrew Di Jorio (Stray From Path), Winston McCall (Parkway Drive) ja Andrew Verity (Vendetta) joiden vierailut tuovat mukavasti vaihtelua lauluihin.

Ensimmäisillä pyörityksillä ”See How You Are” jäi vähintäänkin ilmavaksi ja jokseenkin tasapaksuksi kokemukseksi. Ei syytä huoleen, levy avautuu hitaasti useamman kuuntelun myötä ja tuo tasapaksuus häviää sen sileän tien. Mitään erityisen pahaa sanottavaa ei tästä levystä löydy; yhtyeeltä kun löytyy tyyliä ja taitoa enemmän, kuin ennalta osasi edes toivoa. Mutta mieleen porautuvien hittien puutteesta johtuen arvosana kallistuu kuitenkin enemmän keskinkertaisen tasolle, vaikka vähintään puolikkaan tuohon olisi vielä voinut lisätä. Kaikesta huolimatta suosittelen tätä ehdottomasti kaikille raskaasti rokkaavan ja rennomman metallisen hardcoren ystäville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

7/10

Kappalelista:
01. See How You Are
02. The War Unseen
03. Seize the Fire feat. Terence Parker
04. Pit of Shame
05. Mental Chains
06. Where I Stand
07. Here We Go Again
08. Subirse El Muerto  feat. Andrew Di Jorio (Stray From The Path)
09. Panic feat. Winston McCall (Parkway Drive)
10. The Enforcer
11. Along the Way feat. Andrew Verity (Vendetta / Retaliate)

www.myspace.com/thewarriors

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat