The Widen ”Paramount” herättää vanhan koulukunnan brittirockin henkiin

The Wide on julkaissut kuluneena syksynä esikoisalbuminsa “Paramountin”. Albumitiedotteen mukaan yhtyeen riveissä vaikuttaa jäseniä muun muassa Dead Guitars – ja 12 Drummers Drumming -yhtyeistä. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava, etteivät nämä orkesterit ole minulle juuri ennestään tuttuja. Sillä ei tosin ole suurta merkitystä, kun yhtyeessä vaikuttavat muusikot onnistuvat vakuuttamaan minut taidoillaan tällä albumilla.

Mainiolla kansitaiteella varustettu ”Paramount” sisältää hyvää musiikkia. The Widen musiikki on rauhallista ja kevyttä rockia, joka käsittelee sanoituksiltaan pitkälti rakkautta. Yhtye tuo paikoin mieleen David Bowien, kun vokalisti Pete Brough laulaa lyriikoita pehmeästi ja lähes puhuvalla tyylillä. Soundillisesti albumi liikkuu hyvin 60-70-luvun tyyppisessä brittirockissa. Esimerkiksi ”Fall For Your Love” on rennon letkeä rakkauslaulu ja ”So In Love” tuo vahvasti mieleen The Beatlesin.

En yleensä pidä käsitteen ”maalaileva” käyttämisestä, mutta ”Paramountin” kohdalla on tehtävä poikkeus sääntöön, sillä sitä The Widen musiikki nimenomaan on: hyvin lennokasta ja maalailevaa. Tästäkin on kuitenkin poikkeuksia, ja esimerkiksi ”Fearkilling Love” erottuu hyvin progemaisen, jopa aavistuksen aggressiivisen soundinsa puolesta. Myös albumin päätöskappaleen virkaa toimittava ”Paramount” erottuu progemaisuutensa ja yhdeksän minuutin kestonsa vuoksi muista biiseistä.

Kokonaisuudessaan The Widen ”Paramount” on sulavalinjainen rock-albumi, jonka äärellä viihtyy tovin jos toisenkin. Selkeitä korvamatoja albumilla ei ole, vaikka ”Heroine”, ”Fall For You Love” ja ”Fearkilling Love” saattavatkin jäädä mieleen tarttuvien kertosäkeistöjensä ansiosta. ”Paramount” on mukava tunnelmointialbumi rakkauden huuruissa eläville, mutta levy ei kuitenkaan ole niin imelä, etteivätkö karskeimmatkin kuuntelijat voisi tarttua siihen.

7/10

Kappalelista:

  1. Walking Away
  2. Girl
  3. Eyes Are Close
  4. Heroine
  5. Fall For Your Love
  6. Fearkilling Love
  7. Stars
  8. So In Love
  9. You
  10. Paramount

The Wide Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua