theFallen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 4.11.2011

Englannin Yorkista nouseva 5-henkinen hard rock-yhtye theFallen palaa Suomeen kolmelle keikalle marraskuussa. Tavoitimme kitaristi Jamesin haastattelua varten kiertueelta Beyond All Reasonin kanssa ja kyselimme hieman miehen mietteitä liittyen Suomen keikkoihin. Lue lisää nähdäksesi haastattelu kokonaisuudessaan.

Tervehdys Suomesta, kerrohan kaikkien kuulumiset?

James: Moi sinne Suomeen! Täällä kaikki hyvin, viikonlopun keikkojen jälkeen palautumista seuraavia odotellessa!

Edellisen (ja myös ensimmäisen) kerran kävitte Suomessa viime kesäkuussa. Mitä mietteitä jäi siltä rundilta?

James: Kesäinen Suomi oli loistava kokemus! Ihmettelimme kuinka uskomattoman kuuma silloin oli. Keikat olivat loistavia ja tapaamamme ihmiset sitäkin enemmän! Nautimme kaikin tavoin esiintymisestä Suomessa ja suomalaisille. Jokainen kaupunki oli hieman erilainen mutta kaikistaniistä jäi hyvät fiilikset. Meidät tutustutettiin mm. Jaloviinaan joka mitä ilmeisimmin saa mitkä tahansa bileet hienosti käyntiin….niin ja makkaraperunat-sitä herkkua testasimme ympäri Suomen, Kouvolan version totesimme parhaaksi!

Mitä eroavaisuuksia huomasitte Suomen ja Englannin rock-skeneissä?

James: Suomessa bändit soittavat todella myöhään verrattuna Englannin soittoaikoihin. Briteissä keikat ovat aina ohi ja kamat pakattu jo yhteentoista mennessä-Suomessa myöhäisin showtime meillä oli yhden jälkeen! Suomalaiset mitä ilmeisimmin nauttivat valvomisesta ja juhlimisesta läpi yön! Muutenhan rock-musiikki on sinänsä globaali juttu ja faneissa ei ole huomattavia eroja. Suomalaiset tosin ovat avoimempia kuin esim. briteissä mitä tulee tuntemattomempiin bändeihin. Huomasimme että kannustusta, huomiota ja arvostusta saa jos jengi huomaa että bändi tietää mitä tekee ja on vieläpä hyvä siinä. Englannissa se voi olla hyvinkin vaikeaa. Suomalainen raskaampi rock perustuu myös enemmänmelodioille, kun taas kotimaassamonet bändit yrittävät ja ehkä haluavatkin soittaa vain mahdollisimman kovalla rytinällä.

Ilmeisesti theFallen on ollut kiireinen suomen-kiertueen jälkeenkin. Mitä olette puuhailleet

James: Tällä hetkellä olemme kiertueella Beyond All Reason-bändin kanssa ja kaikki sujuu loistavasti. Aloitamme pian myös uuden videon kuvaukset biisille ”Starting Over”. Tämä työstetään yhteistyössä Atlanta Recordsin kanssa ja video julkaistaan loppuvuodesta.

Olette myös palaamassa Suomeen marraskuussa. Mitä silloin on odotettavissa? Yllätyksiä?

James: Rehellisesti sanoen, me emme ainakaan malta odottaa! Tällä kertaa käymme vain kolmessa kaupungissa ja aikaa on vähemmän kuin viimeksi, joten siitä on otettava kaikki irti…mitä luultavimmin unet ainakin jäävät vähiin ja Jaloviina korvaa ne..? Settiä olemme muuttaneet hieman edellisestä. Olemme ottaneet mukaan pari vanhempaa biisiä ja myöskin uusia kappaleita jotka tullaan julkaisemaan pitkäsoitolla myöhemmin. Mitä muuten keikkoihin tulee niin toki, kun theFallen nousee lavalle haluamme kaikkien olevan osana showta! Mitä muihin yllätyksiin tulee…tulkaahan kertomaan meille esim. facebookissa minkälaisia yllätyksiä haluaisitte kuulla tai nähdä niin katsotaan josko toteutamme ne! Ehkä haluatte kuulla jonkun tietyn coverin..?

Vielä tuohon pian julkaistavaan albumiin-seuraako se tyylillisesti aikaisemmin julkaistua EP:tä ”The Harbinger/Ghosts”?

James: Yleisesti ottaen kyllä, tosin työstäessämme uusia biisejä halusimme myös kehittyä niiden mukana. Halusimme tehdä levyn jolla ei ole yhtään kappaletta vain tilan täytteenä! Jokainen biisi tarjoaa jotain erilaista. Tältä levyltä on vaikeaa valita suosikkia, se tulee vaihtumaan viikottain.

Ensi vuoteen, mitä theFallen suunnittelee vuodelle 2012?

James: Toistaiseksi ensi vuoden kuviot ovat vielä auki. Kiertue Englannissa alkuvuoden aikana ainakin. Keskustelemme myös uudesta, pidemmästä ja kattavammasta suomen-rundista joka ajoittuisi näillä näkymin keväälle. Toivottavasti myös uusinta myöhemmin ensi vuonna! Monia asioita on työn alla ja toivottavasti ainakin suurin osa niistä tulee toteutumaan. Enempää en voi tässä vaiheessa raottaa verhoa! Albumi tosiaan julkaistaan kun aika sille on kypsä, vuodenvaihteen jälkeen.

Muutama sana suomalaisille faneille?

James: Valitettavasti tähän ei vielä kykene suomeksi! Sanavarastomme suomenkielen suhteen on vielä aika suppea, mutta lupaamme opetella taas muutaman sanan lisää marraskuussa…Joka tapauksessa, kaikki ketkä rakastavat olla osana loistavaa rock-showta, pitää hauskaa, heiluttaa nyrkkiä ilmassa ja moshata tiukkojen biisien tahtiin, älkää ihmeessä missatko theFallen-keikkoja! He jotka olivat viime kesän keikoilla tietävät tämän- See you at the front!

Mikä on paras keino pysyä ajan hermolla ja saada tuoreimmat uutiset theFallen-leirin tapahtumista?

James: Ehdottomasti Facebook-sivumme jota päivitetään aktiivisesti. Sieltä löytyvät myös kaikkien meidän henkilökohtaiset profiilimme, älkää vierastako- olkaa yhteyksissä!

theFALLEN marraskuussa seuraavilla paikkakunnilla:
10.11. Tampere (Jack The Rooster, w / Manzana)
11.11. Jyväskylä (Pub Katse, w / Lost Madison)
12.11. Helsinki (Bar Bäkkäri / Green Room, w / Gotham O.D)