theFallen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.5.2011

Englantilainen heavy rokkia soittava theFallen saapuu kesäkuussa Suomeen kahdeksalle keikalle. Otimme yhteyttä yhtyeeseen keikkoihin liittyen ja kyselimme hieman heidän omia odotuksiaan kiertueen suhteen. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

Heti kärkeen terveiset ja esittelyt pojilta;

theFallen: Tervehdys, Kaaoszine! Paikalla Johnny (laulupuolen hoitaja), James (kitara), Richard (kitara ja taustahyräilyt), Josh (bassonveivaaja) sekä Dom (rummut, yksinoikeudella).

Olette nyt jonkun aikaa soittaneet yhdessä, mutta mitäs hommailitte musiikin saralla ennen theFallenin perustusta?

theFallen: Me ollaan kaikki Englannin Yorkista kotoisin, kasvettu siis samassa paikassa koko sakki. Jokainen meistä on soitellut erinäisissä bändeissä vuosien saatossa-genret vaihdellen aika laajasti, rapista doomiin. Ensimmäisen ”virallisen” keikkansa theFallen heitti tammikuussa ’08. Joitain muutoksia line-upissa on ollut, tällä kokoonpanolla ollaan soitettu nyt n. 6-8 kuukautta.

Näytätte olevan tien päällä ja keikkailevan jatkuvalla syötöllä-matkan varrelle on varmaankin sattunut jokunenkin eksoottinen tai muuten vaan outo keikkamesta tms…?

theFallen: Todellakin, outoja juttuja meidän bändi kyllä jostain syystä vetää oikein puoleensa, tiedä sitten miksi…haha. Äkkiseltään tulee mieleen kuitenkin Glasgowssa keikkakokemus Richard Simmons-look aliken siivittämänä, aikamoista..!

Pari sanaa olennaisesta, eli siitä musiikista. Nykyään kaikki musiikki yritetään ainakin genrettää ja sub-genrettää viimeiseen asti. Mihin laatikkoon te itse löisitte musatyylinne? Toisaalta-onko muut kuuluneet kategorisoivan theFallenia eri linjoille?

theFallen: Kyllä me aika pitkälti ollaan ”heavy rock-genreä”. Biisit tosin varioivat hempeästä hevimpään. Usein kuullaan että meitä samaistetaan esim. Papa Roachiin tai Avenged Sevenfoldiin – joka on toki upeaa koska ko. bändithän ovat aivan loistavia! Äskettäin joku myös tokaisi että jos Bon Jovi breikkaisi metallibändin ominaisuudessa näinä päivinä, ne varmaankin kuulostaisivat samalta kuin theFallen! Tuosta voikin jo sanoa, että oli puolentoista kohteliaisuuden arvoinen heitto!

Suomen kiertue kesäkuussa? Oletteko aikaisemmin käyneet Suomessa? Odotukset ja fiilikset?

theFallen: Ei malteta odottaa, todellakaan! Loistavaa vieläpä kuulla että rock-musa uppoaa Suomessa paremmin kuin esim. täällä briteissä, joten toivottavasti vastaanotto on hyvä ja ehkäpä saadaan jonkunlaista reaktioa aikaiseksi keikoilla…

Studioonkin meinaatte keretä tänä vuonna? Kukas teistä brainstormaa biisinteossa?

theFallen: Jep, heinäkuussa-pari viikkoa Suomen jälkeen. Eipähän käy aika pitkäksi! Silloin tosiaan debyyttialbumin kimppuun. Kappaleet nyt sikiää mistä ja miten tahansa-James tai Richard saattaa esim. esitellä riffiä pohjalle, yhdessä työstetään eteenpäin ja aika raakaa vauhtia yleensä-monet parhaat kappaleet on olleet niinsanotusti purkissa muutamassa tunnissa. Johnnylla tosin meneekin sitten ikuisuus lyriikoiden kanssa…hahah..

Vieläkö jotain muuta meinaatte mahduttaa tälle vuodelle?

theFallen: Toki! Studion jälkeen heitetään taas vähän keikkoja Sworn To Oath-nimisen bändin kanssa (viimeisin UK-kiertue toteutettiin myös yhdessä). Sen jälkeen sitten vähän pidemmälle reissulle-loistava Suomi-tallimme Firebox Agency on järkännyt meille hienon mahdollisuuden osallistua ”Firebox Agency China Tour”:iin, eli syyskuussa sitten Kiinaan! Pitkäsoitto tulee ulos lokakuussa ja sen julkaisun yhteyteen on tarkoitus tempaista kunnon rundi täällä ns. omilla mailla. Että onhan tässä ohjelmaa!

Viimeisiä sanoja ja terveisiä Kaaoszinen lukijoille?

theFallen: No luonnollisesti kannattaa käydä väijymässä sivuilla (www.facebook.com/thefallenonline).
Suomesta tulee aivan älytön määrä loistavia rock-bändejä, siinä messissä olisi upeaa olla. Ja ei muuta kun kesäkuussa keikoilla nähdään, We’re coming to get you, Finland!

theFallenin voi bongata kesäkuussa mm. näiltä mestoilta:

7.6.Club Liberté, Hki
8.6.Bar Loose, Hki
9.6.Vastavirta, Tampere
10.6. Pub Katse, Jyväskylä
11.6. Monttu, Pori
16.6. DOM, Hki
17.6. Rock Bar The Stage, Hki (acoustic)
18.6. Bar Bäkkäri/Green Room (Firebox All Stars Vs Bar Bäkkäri)

Kirjoittanut: Kati Nikunen