Theocracy – As The World Bleeds

Joskus joku sanoi, että metallimusiikki toi kristinuskon rock’n’rolliin. Black Sabbath ei olisi Black Sabbath ilman ristejä, piruja ja viittauksia kerettiläisiin menoihin. Judas Priestin ”Sad Wings of Destiny” -levyn kannessa komeilee tulimeressä murehtiva mustasiipinen enkeli. Historia huomioon ottaen on luontevaa yhdistää uskonnon hurmos metallimusiikin säväreitä herättävään intensiteettiin. Kristillistä metallia on tehty 1970-luvulta saakka, mutta tunnetuin varhaisemmista alan edustajista lienee yhdysvaltalainen Stryper. Yhdysvallat on ollut kautta aikojen erityisen ansioitunut kristillisen metallin saralla.

on genrensä edustajaksi yllättävän suosittu, vaikka menestykseen vaikuttaakin protestanttisten Yhdysvaltojen lämmin suhtautuminen kristilliseen musiikkiin. Power metalia soittavan bändin tuoreen levyn päätyminen Nickelbackin, Rihannan ja muiden suurella rahalla ja viimeistellyllä brändillä markkinoitujen poppisten seuraan kertoo kuitenkin siitä, että Theocracylla on varmasti jotain annettavaa. Tuoreen ”As the World Bleeds” -levyn perusteella Theocracy lunastaa paikkansa, ei pelkästään kristillisen metallin vaan myös amerikkalaisen power metalin raskaassa sarjassa.

”As the World Bleeds” ottaa vaikutteita monelta suunnalta. Kertosäkeissä kuuluu eurooppalainen, suuremmassa mittakaavassa saksalaisten, pienemmässä italialaisten suosima, hyvin melodinen tyyli. Rytmityksissä on kuultavissa vaikutteita jopa metalcoren ja post-hardcoren suunnalta, mutta Theocracy ei karkaa missään vaiheessa kauas sankarimetallin sapluunastaan. ”As the World Bleed” -albumin ongelmaksi muodostuu sapluunauskollisuudesta johtuen se, että levy ei tarjoa power metal -konkareille juurikaan mitään uutta.

Kristillisen metallin näkyvimpänä erityispiirteenä voidaan pitää sitä, että sanoitukset ammentavat inspiraationsa Raamatusta, henkilökohtaisista uskon kokemuksista tai eettisistä pohdinnoista. Toinen, melko huomattava piirre on se, että uskonnollinen hurmos välittyy hyvin usein myös musiikkiin. Theocracy ei tee tässä poikkeusta. ”As the World Bleeds” on todella vahva ja tasainen levy, jossa heikot hetket ovat vähissä. Kristillisen metallin ystäville levy on ehdoton hankinta, ja muille tutustumisen arvoinen.

8 /10

Kappalelista:
01. I AM
02. The Master Storyteller
03. Nailed
04. Hide in the Fairytale
05. The Gift of Music
06. 30 Pieces of Silver
07. Drown
08. Altar to the Unknown God
09. Light of the World
10. As the World Bleeds

www.theocracymusic.com

Kirjoittanut: Sebastian Laitila

Kommentoi julkaisua