Three Star Riotilta kaksi uutta singleä

Kemiläislähtöinen julkaisi debyyttisinglensä ”Sorry” ja ”Where Have You Gone?” joulukuussa 2020. Ensimmäinen julkaisu ”Sorry” näki päivänvalon 4.12. ja ”Where Have You Gone?” viikkoa myöhemmin eli 11.12.

Three Star Riot on kolmihenkinen punkabilly-jyrä, joka yhdistelee musiikissaan amerikkalaista pop-punkia ja rockabillyä. Suurimmaksi esikuvakseen yhtye nimeää australialaisen The Living Endin.

Alkusysäyksensä Three Star Riot sai joulukuussa 2018, kun jo silloin samassa bändissä soittaneet Tuomas Julku (laulu/kitara) ja Jere Peurasaari (kontrabasso/laulu) päättivät toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa omasta punkabilly-triosta. Seuraavan vuoden alussa kokoonpanoon lisättiin Espoosta pohjoiseen muuttanut Oscar Suovaniemi (rummut). Vuoden 2019 yhtye eli pääasiassa kuitenkin vain paperilla.

Vuosi 2020 käynnisti yhtyeen varsinaisen aktiiviajan. Vuoden alussa bändi debytoi liveyleisön edessä, valmisteli omia biisejään ja hioi keikkakuntoaan. Mutta kuten vuosi 2020 on osoittanut, mikään ei tule helpolla. Suurimman osan aktiiviajastaan Three Star Riot onkin taistellut koronaviruksesta johtuvien rajoitusten kanssa. Bändi kuitenkin päätti käyttää lockdown-ajan hyödykseen keskittymällä omaan materiaaliin, bändin brändäykseen ja ensimmäiseen julkaisuun.

Ja vihdoinkin tuo julkaisu näkee päivänvalon. 4.12. päivänvalon näkevä ”Sorry” on saanut alkunsa jo vuonna 2016, mutta sai lopullisen muotonsa vasta tässä kokoonpanossa. Varsin samankaltaisen tien on kulkenut myös ”Where Have You Gone?”.

Kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut laulaja/kitaristi Tuomas Julku. Sovitukset ovat bändin yhteistä käsialaa.

Three Star Riot:
Tuomas Julku – laulu/kitara

Jere Peurasaari – kontrabasso/laulu

Oscar Suovaniemi – rummut

Kommentoi julkaisua