Thromdarr – Electric Hellfire

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 5.4.2011

Riihimäkeläinen underground legenda tekee paluun toisella täyspitkällään nimeltä ”Electric Hellfire”. En tiedä, onko yhtye varsinaisesti tauolla koskaan ollut, mutta julkaisutahti sillä ei ole ainakaan päätä huimannut; vuonna 1989 perustettu yhtye on saanut julkaistuksi 6 demoa sekä 2 täyspitkää, joista debyytti julkaistiin 11 vuotta sitten.

Black/death metallilla uransa aloittanut yhtye ei ole unohtanut juuriaan. Yhtye on kuitenkin lisännyt runttaukseensa aiempaa enemmän melodiaa, mikä tuo Thromdarrin musiikkiin huomattavasti aiempaa enemmän syvyyttä. Yhtyeen taika onkin siinä, että se onnistuu erittäin mielenkiintoisella, mutta toimivalla tavalla yhdistämään vanhan koulukunnan thrash, black ja death metallin tunnelmallisempaan metalliin.

Mikään täydellinen levy ei ”Electric Hellfire” kuitenkaan ole. Sen häiritsevin osatekijä on sen laulaja, jonka artikulointi on aivan liian ”suomalainen”. Mies kuulostaa välillä yhtä taitavalta englanninkielen ääntäjältä, kuin Mika Häkkinen uransa alkuaikoina ja kun tähän päälle lisätään vielä hetkittäin tahattoman koomiset sanoitukset, menee homma välillä turhankin huumorin puolelle if juu nou wat ai miin.

Levyn parasta antia tarjoilevat sen vauhdikkaammat rallit, jotka keskittyvät enimmäkseen levyn alkupuolelle. Aloitusraitana toimiva nimikappale antoi jo odottaa eräänlaista suomimetallin klassikkoa. Perään kuultavat ”Burn For The Eternity” sekä ”Into The Night” ovat myös levyn parhaimmistoa. Hieman rauhallisemmissa eepoksissa, joita levyn loppupuoli enimmäkseen tarjoilee, tunnelma lässähtää ja levy olisi kenties voinut olla muutamaa veisua lyhyempi, jotta sen kiinnostavuus säilyisi aivan loppuminuuteille asti.

Rohkea ja omaperäinen tyyli Thromdarrilla on ja siitä yhtye ansaitseekin isot plussat. En tiedä, voiko yli 20 vuotta tahkoneesta yhtyeestä sanoa sen olevan kehityskelpoinen, mutta joka tapauksessa hieman petrattavaa se seuraavalla levylle jätti. Ja toivottavasti sitä levyä ei tarvitse yhtätoista vuotta odottaa.

7/10

Kappalelista:

1. Electric Hellfire
2. Burn For The Eternity
3. Into The Night
4. Overture Of Destruction
5. Parade
6. Farewell Dear Nothing
7. Oasis Of Desperation
8. For All Those Who Dig My Grave
9. Warriorsoul
10. Heart Of Darkness

http://www.myspace.com/thromdarr

Kirjoittanut Riku Mäkinen

Luetuimmat

Uusimmat