Thy Kingdom Will Burnin debyytti on tyylikästä melodeathia ilman suuria yllätyksiä

Kirjoittanut Eljas Härmälä - 19.8.2021

Kouvolassa vuonna 2016 perustettu melodista death metalia esittävä kvartetti Thy Kingdom Will Burn on minulle täysin uusi tuttavuus. Ensimmäisen julkaisunsa kokoonpano antoi maailmalle jo vuonna 2018 EP:n muodossa, mutta ensimmäisen kokopitkän kanssa kesti vielä hiukan pidempään. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Thy Kingdom Will Burn” kesäkuussa 2021.

Intron jälkeen levyn avaa vakuuttavasti ”Alone I Stand”, joka antaa hyvän kuvan siitä, mitä koko levyltä on odotettavissa: tiukkaa paahtamista ja miellyttäviä melodioita riittävillä koukuilla. “Follow the Fallen” jatkaa tyylikästä linjaa levyn tarttuvimmalla kertosäkeellä, joka tuo mukaan täysin puhtaan laulun. Rise Against lyö pöytään levyn parhaat riffit, jotka saavat väkisinkin tanssijalan vispaamaan. Rauhallisemmin käynnistyvä ”The Black River” taas on mukavaa vaihtelua kolmen kappaleen tykittelyn jälkeen. 

Valitettavasti loppulevy on hieman vaisumpaa tuotantoa, ja se kuulostaa vain alkupään kappaleiden halvemmilta kopioilta. Poikkeuksen tekee kuitenkin koko levyn hienoin hetki, kaunis ja murskaava päätösraita ”Season of Sorrow”. Kappale on levyn pisin, mutta se ei ole huono asia. Kauniin aloituksen jälkeen kappale paiskoo ilmat pihalle. ”Season of Sorrow” sisältää myös levyn hienoimman soolon.  Kappaleeseen ladatun tunteen huomaa vähemmänkin musiikkia kuluttava. Juuri tällaista haluan kuulla yhtyeeltä lisää.

Sami Kujala on erinomainen vokalisti, jonka monipuoliset laulusuoritukset tuovat paljon lisäarvoa yhtyeen musiikkiin. Kokonaisuudessaan ”Thy Kingdom Will Burn” on lupaava debyytti. Mitään uutta genreen levy ei tarjoa, vaan se on perusvarmaa melodeathia, joka ei pääse räjäyttämään pankkia. Levy on helposti lähestyttävä, mutta valitettavasti myöskin helposti unohdettava. 

7-/10

Kappalelista:

  1. The Awakening
  2. Alone I Stand
  3. Follow the Fallen
  4. Rise Against
  5. The Black River
  6. In Company of Wolves
  7. Unclean
  8. Through the Storm
  9. War!
  10. Season of Sorrow

Thy Kingdom Will Burn Facebookissa