Thyrfing, Milking The Goatmachine sekä Einherjer Metalheim festareille

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 14.5.2013

ThyrfingSyksyllä viisivuotista taivaltaan juhlistava ohjelmatoimisto Metalheim järjestää neljättä kertaa oman festivaalinsa kotitalossaan Helsingin Nosturissa. Lokakuun 11.-12. päivä jylläävä kaksipäiväinen tapahtuma marssittaa tänä vuonna lavalle enemmän ulkomaista väriä kuin koskaan, kun esiintymässä ovat muun muassa ruotsalainen Thyrfing, norjalainen Einherjer sekä saksalainen Milking The Goatmachine. Lisäksi festivaalilla esiintyvät mm. kotimaiset Deathchain, Hooded Menace, Ratface sekä Hateform.

Viikinkitunnelmaa ja death metalia yhdistelevä Thyrfing on ollut toistaiseksi harvinaista herkkua Suomessa ja etenkin klubiolosuhteissa. Tänä keväänä uuden De ödelösa -albuminsa julkaissut ruotsalaisviisikko on esiintynyt Itämeren tällä puolen viimeisen kymmenen vuoden aikana ainoastaan kertaalleen, Nummirockissa kesällä 2010.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Norjan viikinkisuuruus Einherjer sen sijaan ei ole Suomessa soittanut vielä kertaakaan, vaikka bändin perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi jo 20 vuotta. Einherjerin viimeisin julkaisu Norrøn ilmestyi vuonna 2011.

Lokakuun keikka on myös saksalaisen Milking The Goatmachinen ensivisiitti pohjolaan. Etenkin sekopäisistä keikoistaan tunnettu MtGm saa vielä kylkeensä liudan kotimaista verta sekä myöhemmin julkaistavia ulkomaisia akteja, mm. festivaalin pääesiintyjän.

Metalheim Festivalin lippujen ennakkomyynti käynnistyy kesäkuun alussa Tiketissä, hinnat ja lisää esiintyjiä ilmoitetaan vielä lähemmin. Tapahtuma on ikärajaton.

 
METALHEIM FESTIVAL IV
11.-12.10.2013, Helsinki, Nosturi
THYRFING (SWE)
EINHERJER (NOR)
MILKING THE GOATMACHINE (GER)
DEATHCHAIN
HOODED MENACE
HATEFORM
RATFACE

+ 5