Thyrien

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.9.2014

Thyrien 2014Keravalainen, vuonna 2005 perustettu ja nykyisin Massacre Recordsille levyttävä melodista death metallia soittava, Thyrien lähtee lokakuun alussa ”Kuolevan Maan Kulkijat” -nimiselle kiertueelle yhdessä kotimaisen, black metallia soittavan, Vornan kanssa. Kaaoszine otti yhteyttä yhtyeeseen näin kiertueen alkamisen alla ja kyseli bändin omista odotuksista tulevaa kiertuetta kohtaan. Lue lisää nähdäksesi Kaaoszinen haastattelu kokonaisuudessaan.

Morjensta. Kuinkas vuosi 2014 on sujunut Thyrienin leirissä?

Oskari Koivisto (laulu / kitara): Todella mukavasti, kiitos kysymästä! Tammikuussa julkaistiin debyyttialbumi ja väännettiin muutama keikka ympäri Suomea. Tällä hetkellä tiedossa on tulevaan kiertueeseen valmistautumista, sekä uuden materiaalin väsäilyä. Muuten aika on yhdellä jos toisellakin bändin jäsenellä kulunut töiden ja opiskelujen parissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kesän aikana Suomessa esiintyi jälleen lukuisa määrä kansainvälisestikin merkittäviä artisteja. Jäikö teille kesältä jokin keikka päällimmäisenä mieleen?

Oskari Koivisto: Itseasiassa aika vähän tuli keikoilla tänä kesänä käytyä työkiireden takia, mutta Nummirockissa oltiin tietenkin. Festari itsessään ei tänä vuonna tarjonnut itselle sitä kirkkainta timanttia, mutta muutamat bändit tuli silti käytyä katsastamassa (Behemoth, W.A.S.P ja Medeia) Ehkä puute pitää korjata tulevana vuonna ja koittaa ehtiä katsastamaan artisteja suuremmalla intensiivisyydellä.

Teillä on tulossa “Kuolevan Maan Kulkijat” -nimellä kiertue kotimaisen black metallia ja folk metallia yhdistelevän Vornan kanssa. Millaisin mielin lähdette kiertueelle ja mitä siltä odotatte?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Oskari Koivisto: Äärimmäisen innokkaana tietenkin. Viime keikat heitettiin tuossa viime keväänä eli näitä on jo tovi odoteltu. Vornan kanssa vedettiin jo keväällä yksi keikka Jyväskylässä ja yhteinen sävel löytyi heti, joten tästä oli helppo jatkaa. Kiertueelta tottakai odotamme tiukkaa bilettämistä, hauskanpitoa ja tyytyväistä yleisöä, mutta se jääköön nähtäväksi.

Monet yhtyeet ovat vuosien varressa valittaneet, että Suomessa tuntuu olevan vaikea saada keikkoja pienenä bändinä. Kuinkas tällaisen kiertueen buukkaaminen teiltä kokonaisuudessaan sujui? Oliko paljon mutkia matkassa?

Oskari Koivisto: No itseasiassa tämän kiertueen keikat buukkasi Laitisen Iiro Northern Solitude Entertainmentista. Alettiin tehdä tänä vuonna yhteistyötä kyseisen tahon kanssa ja homma toimii ja peitto heiluu. Aika vähillä järjestelyillä ollaan bändin puolesta jouduttu painimaan, lähinnä sopimaan soittokamoista Vornan jätkien kanssa ym. eli Iiro on hoitanut loistavasti koko muun potin. Se, mitä aikaisempaan väitteeseen on menneisyydestä tarttunut on se, että se on hyvinkin pitkälti bändistä itsestä kiinni, kuinka aktiivisesti jaksaa keikkapaikkoja kyllästää maileilla ja soitoilla. Harvemmin se ensimmäisellä soitolla se keikka kilahtaa kalenteriin. Sen lisäksi on hyvä pitää sellainen terve nöyryys mm. raiderissa ja soittoaikatauluvaatimuksissa eli ei kannata ihan heti lähteä David Lee Rothiksi. Kyllä niitä keikkapaikkoja löytyy, kun vain jaksaa nähdä vähän vaivaa ja koittaa esimerkiksi pyytää muita bändejä mukaan kattamaan kustannuksia, niin tulee yrittäjällekin turvallisempi olo.

Teidän uusin albuminne ”Hymns Of The Mortals – Songs From The North” ilmestyi vuoden 2014 alussa Massacren kautta. Millaisen vastaanoton albumi on saanut ja oletteko te olleet tyytyväisiä albumin saamaan palautteeseen / yhteistyöhön levy-yhtiön kanssa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Oskari Koivisto: Palaute on ollut yllättävän hyvää, sillä levyhän on tavallaan jo aika vanha, vaikka se julkaistiinkin vasta nyt. Innokkainta on oltu Saksassa, mikä ei sinänsä yllätä, sillä onhan levy-yhtiömmekin sieltä. Ja onhan ne saksalaiset sekopäistä metallikansaa muutenkin. Arvosteluiden keskiarvo taitaa liikkua pitkälti siellä kiitettävän puoliskolla, mutta toki joukkoon on muutama ei-mairittelevakin arvostelu osunut. Eikös se sanonta mennyt, että jotkut tykkää tyttärestä ja jotkut äidistä.  Massacren kanssa hommat on toiminut tähän asti loistavasti ja saapi nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Miltä yhtyeen tulevaisuus näyttää? Millaisia suunnitelmia teillä on tulevan kiertueen jälkeen?

Oskari Koivisto: Thyrien jatkaa todennäköisesti tutulla kaavalla eli mitään turhaa kiirettä ei pidetä, mutta uutta materiaalia on jo aika hyvin saatu hanskattua eli toinen levy tulee jossakin vaiheessa ajankohtaiseksi. Pikkulinnut ovat myös kertoneet, että keväällä saattaisi joitakin konsertteja olla, mutta näistä tiedotamme jahka huhupuheet varmistuvat ;)

Tänä vuonna tullaan julkaisemaan vielä paljon varsin odotettuja julkaisuja metallin saralla. Onko teillä mielessänne jotain albumeita, joiden julkaisua odotatte kuin kuuta nousevaa?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Oskari Koivisto: Tän vuoden osalta eniten odotin Behemothin “The Satanistia” ja Septic Fleshin “Titania” ja ne löytyypi jo hyllystä. Ehkäpä nuo Einherjerin ja Decapitatedin uusimmat voisi ottaa suurennuslasin alle, jahka ilmestyvät.

Kiitoksia teille paljon ajasta ja onnea tulevan rundin tiimoilta. Haluatteko te vielä sanoa jotain lopuksi Kaaoszinen lukijoille?

Oskari Koivisto: Kiitos haastattelusta ja hyvää syksyn jatkoa! Lukijoille sen verran, että tulkaahan katsastamaan meikäläisten keikkakunto. Ainiin ja ostakaa levy!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy