Ticketmaster muutti ehtojaan Yhdysvalloissa niin, että lippujen hinta hyvitetään enää pelkästään perutuista konserteista

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 13.4.2020

Koronaviruksen alla lukuisia eri konsertteja ja tapahtumia on siirretty uuteen ajankohtaan tai peruutettu kokonaan. Ihmisillä on ollut vaihtoehtoina joko pitää lippunsa uutta ajankohtaa varten tai pyytää hyvitystä.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Digital Music News -sivuston julkaiseman uutisen mukaan suosittu lipunmyyntipalvelu Ticketmaster on nyt muuttanut ehtojaan koronaviruksen alla Yhdysvalloissa niin, että lipun ostajan on mahdollista palauttaa lippunsa enää vain sellaisessa tapauksessa, että konsertti on peruttu kokonaan. Aikaisemmin hyvitys oli mahdollinen myös sellaisissa tapauksissa, kun tapahtuma siirtyi toiseen ajankohtaan. Sosiaalisessa mediassa yhdysvaltalaiset lipunostajat ovat purkaneet ymmärrettävästi kiukkuaan hitaista palautuksista sekä muuttuneista ehdoista.

Suomenkielisillä Ticketmasterin sivuilla kerrotaan, että Ticketmaster on lipunostajaan automaattisesti yhteydessä, mikäli tapahtuma, johon olet ostanut liput, peruuntuu. Ticketmasterin sivuilla myös kerrotaan, että palvelu on tällä hetkellä lukuisten peruutuksien johdosta ruuhkainen, joten rahojen palautuksessa voi kestää jopa 90 päivää.

”Olemme sinuun yhteydessä sähköpostitse mahdollisimman pian, mikäli tapahtuma, johon olet ostanut lipun, on päätetty siirtää tai perua. Tulemme lähettämään sinulle kaikki tarvittavat tiedot. Sinun ei tarvitse olla meihin erikseen yhteydessä. Mikäli korvaavaa päivää ei ole vielä tiedossa, pyydämme pitämään ostetut liput toistaiseksi tallessa. Jo ostetut liput tulevat käymään uudelle päivämäärälle sellaisenaan”, kerrotaan Ticketmasterin suomenkielisillä sivuilla.

Uutisen kirjoittamisen hetkellä Suomen Ticketmasterin sivuilla kerrotaan myös, että jos uusi päivä ei sovi lipun ostajalle, lipun hinta hyvitetään tapahtumanjärjestäjän tai Ticketmasterin toimesta lipunostajalle.

Suomenkielistä tietoa peruuntuneista ja siirretyistä tapahtumista on tarjolla täällä.

Yhdysvalloissa Ticketmaster on antanut lipun ostaneille henkilöille mahdollisuuden jälleenmyydä lippunsa Ticketmasterin omalla alustalla.

Ticketmasterin englanninkielisillä koronavirustilanteesta tietoa antavilla sivuilla huomautetaan, että tilanteet eri konserttien peruutuksien ja hyvityksien kanssa elävät sitä mukaa, kun tapahtumajärjestäjät arvioivat tilanteita.

Aikaisemmat ehdot, kuvakaappaus: Digital Music News
Päivitetyt ehdot, kuvakaappaus: Digital Music News