Tiedote tulevaisuudesta: Judas Priestin 80-vuotiskiertue saapuu Helsinkiin – mukana myös Rob Halfordin hologrammi

Kirjoittanut Jyri Kinnari - 10.5.2020
© Jani Kormu

Juuri julkaistun tiedon mukaan kaikkivoipainen heavy metal -veteraani Judas Priest tulee soittamaan 80-vuotiskiertueellaan Helsingin Jäähallissa vuonna 2050. Konsertissa tullaan kuulemaan kaikki kovimmat heavy metal -klassikot ”Breaking the Law’sta” ”Painkilleriin”, mikäli paikalle vain saadaan tarpeeksi suuri teleprompteri ja rumpali soittaa tarpeeksi hitaasti. Todelliset metallifanit ovat jo sotkeneet verkkarinsa ja käyttäneet kuukauden palkkansa eturivin lippuun. Eli jos olet vielä puhtain housuin, et ole tervetullut tälle keikalle. Toimituksemme vessassa norkoileva nimensä unohtanut kovan luokan Priest-fani kommentoi:

”Helvetin kova! Eläkkeellä on ollut taas aikaa kuunnella vanhoja vinyylejä ja verestää vanhoja heavy metal -muistoja, jotka muistan taas ihan kohta. Odotan innolla kuulevani kaikki samat kappaleet kuin ensimmäisellkinä Priest-keikalla, jota nuorena olin katsomassa.”

”80 Heavy Metal Years” -niminen kiertue juhlistaa metallimusiikin historiaa ja yhtä ajatonta yhtyettä. Judas Priest on konsepti, joka synnytettiin uudelleen 20 vuotta sitten uuden sukupolven metallisotureiden ehtymättömällä voimalla. Kukaan heistä ei ollut vielä syntynyt ensimmäisen Priest-albumin vavisuttaessa maailmaa, ja juuri se on heidän vahvuutensa. Kyltymätön vimma ja tuore polte metallimusiikin soittamiseen pitää heidän suonissaan virtaavan raskasmetallin kuumana ja kosteana. Ikivihreät klassikot saavat heidän uhostaan uutta vimmaa ja kuulostavat paremmalta kuin koskaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vaikka tämä kiertue on jo muutenkin aivan erityinen, ilmiömäisen spektaakkelin siitä tekee arvovaltaiset vierailijat. Nykyisen kokoonpanon lisäksi lavalla nähdään ja kuullaan klassikkojäsenistöstä laulaja Rob Halfordin hologrammi ja basisti Ian Hillin luuranko. Vierailijoiden läsnäolo otettiin innolla vastaan myös yhtyeen riveissä. Laulaja Nikke Nahkalippis ja rumpali Nakke Nakuttaja luiskahtivat ulos nahkahousuistaan uutisen kuultuaan.

Kohta nähdään Jäähallilla, eli ei muuta kuin jau jau, rock ’n’ roll ja hell bent for leather vaan kaikille!

Teksti on osa Kaaoszinen Sunnuntaisatiirit-sarjaa. Kyseessä ei ole oikea uutinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat