Tieteellinen tutkimus osoittaa, että heavy metal -laulajat ja vauvat käyttävät äänenkäytössä samaa tekniikkaa

Voittoa tavoittelemattoman Pacific Voice & Speech -säätiön tohtori Krzysztof Izdebski on havainnut tutkimuksessaan, että heavy metalin laulajat ja vauvat hyödyntävät samanlaista äänitekniikkaa. Tutkimuksessa haluttiin selvittää kuinka heavy metal -laulajien äänentuotto pystyy karkeaan ja kovaan ääneen ilman, että se vahingoittaa liikaa äänihuulta. Tutkija kertoo ihmetelleensä, kuinka ammattilaisten aggressiivinen ja useita tunteja kesänyt laulu ei vaikuta puheeseen merkittävästi. Vaikka äänihuulten pitäisi olla rasittuneita.

Tutkimuksen tulos osoitti, että vauvat hyödyntävät samaa tekniikkaa äänen käytössä, joskin taidon hyödyntäminen katoaa lapsen vanhetessa. Vauvat päästävät ilmoille kaikkia samoja ääniä kuin metallimusiikin laulajat – huutoa, murinaa sekä korkeita ja matalia ääniä.

Tohtori Krzysztof Izdebski on kiinnostunut laulajien äänenkäytöstä, sillä hän työskentelee ihmisten kanssa, joiden äänihuulet ovat vioittuneet tai jotka käyttävät ääntään ammatissaan, kuten opettajat ja näyttelijät. Äänen rasittaminen voi aiheuttaa phonotraumaa, joka voi kestää kuukausia ajan. Tutkimuksen myötä Izdebski kertoi arvostavansa entisestään heavy metal -laulajia.

Katso Inside Sciencen video tutkimuksesta:

Kommentoi julkaisua