Fanit - Tuska 2019.

Tiketin teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan osallistuminen tapahtumiin jatkossa pienessä kasvussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.3.2022

Tiketti toteutti maaliskussa 2022 yleisösasiakkaille lyhyen kyselyn, jonka avulla se pyrki selvittämään, miten asiakkaat kävivät tapahtumissa ennen koronaa ja miten he aikovat tapahtumissa jatkossa käydä, ja mitkä syyt mahdollisesti muuttuneeseen käyttäytymiseen vaikuttavat. Kyselyyn vastasivat 3302 ihmistä.

Tapahtumissa käymisen arvioidaan hieman kasvavan verrattuna pandemiaa edeltävään aikaan

Tiketin kyselyyn vastanneista 41 % arvioi käyvänsä jatkossa tapahtumissa kerran kuussa, 13 % kerran viikossa ja 36 % viisi kertaa vuodessa. Kerran viikossa tai useammin tapahtumissa aikoo käydä 16 %.

Kerran tai useammin viikossa tapahtumissa käyvien osuudessa ei ole muutosta tilanteeseen ennen pandemiaa. Kerran kuussa tapahtumissa aikoo jatkossa käydä entistä useampi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vastaajista n. 60 % kokee, että tapahtumiin osallistuminen on yhtä houkuttelevaa, kuin ennen koronapandemiaa ja neljännes, että se on jopa aiempaa houkuttelevampaa.

Koronarajoitusten aikana tapahtumissa käyneistä yli 90 % tunsi olonsa turvalliseksi

Koronarajoitusten aikana tapahtumissa käyneistä suurin osa vastaajista on ollut tapahtumissa, jotka on järjestetty sisätiloissa, joissa on ollut istumapaikat. Yli puolet vastaajista on käynyt myös ulkoilmatapahtumissa, jossa ei ole ollut istumapaikkoja. Konserttisaleissa, klubeilla, festivaaleilla ja teattereissa järjestetyt tapahtumat ovat olleet suosituimpia.

Koronarajoitusten aikana tapahtumissa käyneistä 92 % tunsi olonsa turvalliseksi tapahtumassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen Mainos päättyy

Reilusti yli puolet on sitä mieltä, että tapahtumia on rajoitettu liikaa

Vastaajista 67 % kokee, että tapahtumien puuttuminen on vaikuttanut omaan hyvinvointiin negatiivisesti. Tapahtumia on pandemiatilanteessa rajoitettu liikaa 56 % mielestä.

Turvattomuuden tunne suurin syy tapahtumissa käymättömyyteen

Vastaajista 14 % ei ole käynyt ollenkaan tapahtumissa maaliskuun 2020 jälkeen. Näistä puolet ei ole käynyt tapahtumissa, koska on pelännyt tapahtumissa käymistä oman turvallisuutensa vuoksi. Lähemmäs 40 % mainitsee myös syyksi sen, ettei tapahtumia ole järjestetty lähistöllä ja 28 % tapahtumissa käymättömistä uskoo, että tapahtumissa käyminen pandemian aikana ei ole moraalisesti oikein. Nuorempien ikäluokkien vastauksissa nousi esiin myös pandemian vaikutus omaan talouteen.

Kaikista vastaajista 18 % kokee tapahtumissa käymisen olevan vähemmän houkuttelevaa kuin aiemmin. Heistä n. puolet eivät tiedä onko tapahtumiin osallistuminen turvallista ja/tai pelkäävät osallistumista oman turvallisuutensa vuoksi. Useampi henkilö myös kokee, että elämäntilanne on muuttunut koronan myötä kotipainoitteisemmaksi, eikä tapahtumat näyttele enää niin suurta roolia elämässä kuin aiemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy