Timo Kotipelto julkaisee uransa ensimmäisen akustisen duo-levyn

Stratovariuksesta ja soolourastaan tunnettu Timo Kotipelto julkaisee uransa ensimmäisen duo-levyn kitaristi Jani Liimataisen (ex-Sonata Arctica) kanssa. Kaksikkoa on nähty akustisilla keikoilla ja levyjulkaisuidea lähtikin keikoilla käyneiden fanien toiveesta. ”Blackoustic” albumi julkaistaan 19.10.12.

”Fanit haluaisivat kuunnella kotona meidän akkaribiisejä paremmilla soundeilla kuin omilla kännyköillä keikoilla äänitettynä. Aluksi asiaa heiteltiin toisillemme läpällä, mutta sitten ajattelimme, että miksikäs ei? Sitä ei kovin moni duo käsittääkseni tässä maassa, ainakaan heavypuolella, ole tehnyt. Oli tarkoitus tehdä vaan omakustanteena pieni erä levyjä, joita sitten voisi ehkä myydä keikan jälkeen niitä haluaville”, summaa ideaa Kotipelto.

Omakustanteen sijaan levyn julkaisee Stratovariuksenkin viime levyt julkaissut saksalainen levy-yhtiö Edel. Biisit levylle valikoituivat Kotipellon ja Liimataisen duo-keikoilta. Mukana on tuttuja Stratovarius-covereita mm. ”Black Diamond” ja ”Hunting High and Low”, mutta myös Timo soolouran biisit kuten ”Serenity” ja ”Sleep Well” ovat saaneet uudet, akustiset sovitukset. Mukana on lisäksi yksi uusi kappale ”Where My Rainbow Ends”, joka on Jani Liimataisen käsialaa.

”Muistin biisin, jonka olin säveltänyt viime talvena. Se oli alunperin sävelletty instrumentaaliksi, mutta kuunneltani sen, totesin, että melodia toimisi laulettunakin. Biisi sovitettiin akustiseen muotoon ja tavoilleni uskollisena kirjoitin siihen lyriikat viimeistä äänityspäivää edeltävänä iltana. Lopputulos on yllättävän kaunis ja herkkä”, toteaa Liimatainen.

Kotipelto kertoo kappaleesta: ”Janin uusi biisi on hieno balladi. Balladeitahan on tällä levyllä aika paljon, koska rokkibiisitkin duolle sovitettuina tuppaavat saamaan balladisävyn.”

Blackoustic-albumi on äänitetty Kotipellon mökillä Lappajärvellä ja sen on miksannut Stratovariuksen kitaristinakin tunnettu Matias Kupiainen.

Kaksikko lähtee albumin myötä myös tien päälle. Ensimmäinen veto on tosin vetten päällä, sillä duo esiintyy tulevana viikonloppuna loppuunmyydyllä Radio Rock -risteilyllä m/s Baltic Princess -laivalla.

Biisilista:
01. Sleep Well
02. Out in the Fields
03. Black Diamond
04. My Selene
05. Behind Blue Eyes
06. Hunting High and Low
07. Where My Rainbow Ends
08. Speed of Light
09. Perfect Strangers
10. Coming Home
11. Serenity
12. Rainbow Eyes
13. Karjalan Kunnailla

Keikat:
8.9. m/s Baltic Princess, Radio Rock -risteily
15.9. Pori, Amarillo
13.10. Veikkola, Ravintola Vesper
19.10. Nokia, Bar Pinta
20.10. Helsinki, On the Rocks
27.10. Kuopio, Henry’s Pub
10.11. Kaarina, Old Texas
17.11. Parikka, Parikkalan asema
23.11. Tampere, Amarillo Ilves
24.11. Hämeenlinna, Emilia
7.12. Vantaa, Old Story
21.12. Levi, Ihku

Kommentoi julkaisua