Kuva: Kate Filipovaa

Timo ”Tiura” Koski – 383 keikalla vuodessa

Kirjoittanut Juhani Mistola - 26.1.2019
Kuva: Kate Filipovaa

Montako keikkaa näit viime vuonna? 50? 100? Entäpä… 383?

Turkulainen musadiggari Timo ”Tiura” Koski päätti vuoden 2018 alussa ottaa keikoilla käymisen ihan tosissaan ja katsoa vuoden aikana yhtä monta keikkaa kuin on vuodessa päiviä, keskimäärin siis 365. Aivan tähän ei päästy – lukumäärä ylitettiin 18 keikalla. 383 nähtyä keikkaa vuodessa – teepä itse perässä!

Mutta miten tähän päädyttiin? Koski ei ole muusikko, teknikko tai muutenkaan musiikin parissa työskentelevä. ”Se on tää vuodenvaihde, kun ihmiset tekevät näitä lupauksia. Kun tuntemattomat, kaverien kaverit ja puolitutut tulee juttelemaan jossain, että ”sähän oot se tyyppi, joka käy kaikilla keikoilla”, niin rupesin miettimään, että kuinka paljon mä sitten oikeasti käyn keikoilla? En ole koskaan pitänyt mitään kirjaa, mutta tiedän, että se vuosittainen lukumäärä on kolminumeroinen. Ajattelin sitten yhdistää keikkojen laskemisen siihen, että asetan tällaisen tavoitteen. Siitä se sitten lähti”.

Koska erillisiä tapahtumia ei etenkään Suomessa järjestetä vuoden jokaisena päivänä, oli sääntöjä pakko muuttaa maailman kanssa yhteensopiviksi. Niin Koski päätyikin luokittelemaan keikaksi yhden artistin esiintymisen. Näin ollen viiden yhtyeen bändi-illassa oli mahdollista kuitata viisi keikkaa nähdyksi. Noin puolet keikoista Koski näki kotikaupungissaan Turussa. Turun ulkopuolella Koski katseli keikkoja enimmäkseen festareilla ja etäisimmät festivaalit olivat Slovenian kuusipäiväinen Metal Days ja Unkarin koko viikon kestävä Sziget Festival.

Keikkavalikoima keskittyy melko vahvasti raskaampaan rockiin. ”Metallia ja rokkia suurin osa, mutta onhan varsinkin Sziget nykyään hyvinkin pop, indie, jonkun verran etno ja aika elektroninen myöskin”. Näitä kaikkia Koski kävi katsomassa, joten listakin on varsin monimuotoinen. ”Kotona taas olen kuunnellut viime aikoina tosi paljon vaikkapa skata. Ylensä se painottuu paljon metalliin ja rokkiin, päälle surffia. Ja tietenkin Topi Sorsakoskea!” – laajamakuinen mies siis.

Nähdyistä esiintymisistä ”pisimmät keikat oli niitä Metal Daysin headlinereita (Judas Priest, Behemoth, Children Of Bodom) puolentoista tunnin sloteillaan. Tänä vuonna mä en käynyt missään stadionkeikoilla, joissa yksi artisti vetää parikin tuntia”. Lyhyempiäkin tuli nähtyä, kun ”joku HC-punkbändi ja metallipuolella grindcore-bändit vetää tällaisia lyhyitä, kiukkusia vetäisyjä” 15–20 minuutissa.

Näin suurta keikkamäärää on tietenkin mahdotonta laittaa mihinkään laadukkuusjärjestykseen: ”En mä osaa sanoa, että mikä oli paras”. Pienellä maanittelulla mies kuitenkin pudottelee sellaiset kokemukset kuin Judas Priest, Radiopuhelimet ja Turun Hunter’s Inn -pubin akustiset Iholla-illat, eritoten Jarkko Martikaisen (YUP) intiimin soolokeikan. Tuttujen suosikkibändien ohella ”sellaisia erikoisuuksia tuli tietenkin nähtyä, mitä ei muuten olis nähny”. Erikoisimmat keikat onkin helpompi mainita: ”Szigetissä oli sellainen… ne oli jostain Venäjältä, Siperiasta…Hartyga! Se oli niinku sellaista etnometallia, missä on mukana kurkkulaulua”.

Toinen erikoisuus Szigetissä oli ”tämmönen saksalainen bändi kun Meute, joka soittaa akustista teknoa. Suosittelen tsekkaamaan vaikka YouTubesta. Mä menin vaan sinne nurmikolle istumaan ja kattomaan, että mitäköhän tässäkin lavalla sattuu olemaan. Mä katoin sinne lavalle ja siellä on niinku tällainen marssibändi, missä on tuubat ja torvet ja tällaiset. Sitten mä kuuntelin, että mitä sieltä tulee. Se onkin teknoa, jossa on kaikki konesäksätykset ja muut. Oli pakko mennä lähemmäs katsomaan, että miten tää on oikeen tehty. Niillä oli marssibändisoittimet, rummut ja parilla tyypillä oli vyölle sidottu kauhea määrä erilaisia perkussiokilkuttimia. Eli ne kaverit olisi pystyneet kävelemään ympäriinsä ja soittamaan samalla”.

Huonoimmatkin bändit löytyivät Szigetistä. ”Kun siellä on niin laidasta laitaan, niin on väistämättä sellaisii genrejä, joista ei ite välitä, kuten jotain räppiä tai elektronista… no, paskaa”, Koski naurahtaa. ”Mulla oli tällainen oma määritelmä siille, et mikä lasketaan nähdyksi keikaksi. Mä sitten seisoskelin [jokaisella keikalla vähintään] niin kauan, että pystyn sanomaan, mitä se [esiintyjä musiikillisesti] niinku on. Kuulematta paskaa ei ole – minä kuulin ja se oli paskaa!”

Täydellisen bändi- / artistilistauksen ohella todisteena nähdyistä keikoista on vähintään yksi valokuva. ”Jokaisessa kuvassa ei tosin näy artistia itseään. Jos olen ollut vaikkapa anniskelualueella, olen kyllä kuullut kyseisen keikan, vaikken ole suoraan lavalle nähnytkään! Nämäkin on laskettu, vaikkei siellä niitä montaa ole”, Koski selventää. Pieni piikki Sääntö-Suomelle sallittakoon: ”Tämäkin tilanne varmaan korjaantuu jossain kohdassa, kun Suomen anniskelulainsäädäntö muuttuu semmoseen suuntaan, ettei oo enää niitä [kalja]karsinoita. Saa nähdä, et miten [K-18 -festivaaliksi muuttuvassa] ensi kesän Tuska tulee menemään, poistaako ne sitten ne aitaukset sieltä”. Toivotaan näin.

Vaikka keikkamäärä on huima, niin koti-iltojakin vuoteen mahtui. ”Ihan riittävästi”, Koski naurahtaa. Uskonpuutetta kiintiön täyttymisestäkään ei ehtinyt muodostua. ”Alkuvuodesta sitä joinain iltoina ajatteli, että ’pakko sitä on nyt mentävä, kun tuli luvattua’. Festarikesä kesä meni kuitenkin niin tehokkaasti, että tuli nähtyä bändejäkin eikä vaan kännättyä leirinnässä. Syyskuussa iskikin sitten sellainen laiskuus ja ’kyllä tää nyt tästä valmiiks tulee’-asenne. Jossain joulukuussa tuli taas mietittyä, että pitäiskö alkaa painamaan jos saisi 400 keikkaa täyteen. En mä sit kuitenkaan ihan sitä jaksanut, vaikka oishan se ollu mahdollista”. Niinpä niin, tilastojen mukaan Kosken vuoden viimeinen keikka oli jo 22.12. Jatkoakin seuraa: ”Mä en oo tehny mitään lupausta, mutta oon jatkanut sitä kirjanpitoa. Pohdin, että jos mä en aseta mitään tavoitteita, niin mikä ois se ns. normaalimäärä? Se varmaan asettuu johonkin 250 keikan kieppeille”. Kesälle on jo hommattu liput Provinssiin ja Tuskaan: ”Ne on vaan samaan aikaan. Provinssi-lippu taitaa mennä myyntiin, koska SLAYER!”.

Odotuksista huolimatta rastapäisen Salvador Dalin näköinen Koski ei ole ikinä soittanut mitään, vaan on puhtaasti musiikkifani: ”Toi on kysymys, jota kuulee todella usein. Ehkä mä oon vaan sitten niin paljon muusikonretkun näköinen”. Ensimmäinen keikkakokemus ei aivan palaudu mieleen, mutta ensimmäinen Kosken kokema festari on vuoden 1991 Ruisrock ja jopa Nirvanan legendaarinen 1992 Ruisrock-keikka on tullut koettua.

Ikää kysyttäessä kokeneisuus selviääkin, mies on jo 49-vuotias. Mutta mikä saa lähes viisikymppisen käymään jatkamaan keikoilla käyntiä? ”Mua ei ole vieläkään lakannut livemusiikki kiinnostamasta. Se on hienoa ajanvietettä, sieltä saa hienoja elämyksiä ja siellä tapaa hienoja ihmisiä. Jotkut ihmiset matkustaa ympäri maailmaa milloin mistäkin syystä, jotkut jahtaa jotain virtuaaliötököitä puhelimellaan. Mä käyn keikoilla”.

Kalimera Slovenian Ljublianassa Kuva: Timo ”Tiura” Koski

Timo ”Tiura” Kosken vuonna 2018 näkemät keikat:

1 Kimi Kärki, Svart lounge, Toby & fellas, Turku, 5.1.
2 Mansion, Svart fest, Gong, Turku, 5.1.
3 Spiritus mortis, Svart fest, Gong, Turku, 5.1.
4 Jess & the ancient ones, Svart fest, Gong, Turku, 5.1.
5 Grasshammer deluxe, Toby & fellas, Turku, 5.1.
6 Geezabrake Band, Baari, Turku, 6.1.
7 Sininen kondomi, Turku Band festival, Kirjakahvila, Turku, 10.1.
8 Suudelmat, Turku Band festival, Kirjakahvila, Turku, 10.1.
9 Sydäntalvi, Toby & fellas, Turku Band festival, Turku, 12.1.
10 Lama-ajan lapset, Turku Band festival, Toby & fellas, Turku, 12.1.
11 Kuiper trio, WaterLoo, Turku, 26.1.
12 Reactor, Toby & fellas
13 Death within, Pikku-Torre
14 Skulldozer, Pikku-Torre
15 Jarkko Martikainen, Hunters inn.
16 Rättö & Lehtisalo, Dynamo, Turku, 2.2.
17 Viper arms, Baari, Turku, 2.2.
18 Manzana, Baari, Turku, 2.2.
19 Pehemot, TVO
20 Kulahtanut villi, TVO, Turku, 9.2.
21 Black Magic Six, TVO, Turku, 9.2.
22 Kumikameli, TVO, Turku, 9.2.
23 Wolfheart, Nordic Metal Cruise 2018, Viking Grace, 10.2.
24 Dark Tranquility, Nordic metal cruise, Viking Grace, 10.2.
25 Kalmah, Nordic Metal Cruise 2018, Viking Grace, 11.2.
26 Finntroll, Nordic Metal Cruise 2018, Viking Grace, 11.2.
27 Blue lips, Ystärit 2018, T-talo
28 Nousi
29 Cretin family
30 Lost boots, Toby & fellas
31 Hämyrä, TVO, 24.2.
32 Lazyheads, TVO, 24.2.
33 Heavy breathers, TVO, 24.2.
34 Malady, TVO, 24.2.
35 Severi Peura & Selvänäkijät, Ö, 1.3.
36 Samae Koskinen, Hunters inn, 1.3.
37 Havukruunu, Turku saatanalle VI, Kåren, Turku, 2.3.
38 Barathrum
39 Whoredom rife
40 Merrimack
41 Satanic warmaster
42 Dimma, Baari, Turku, 3.3.
43 Atomic Annie, Baari, Turku, 3.3.
44 Blue ruin, Baari, Turku, 3.3.
45 Sammal, 8Raita, Turku, 9.3.
46 Out of Atlas, Ö, 9.3.
47 Svrina, Ö, 9.3.
48 Mar-Mar co., Old Bank, 9.3.
49 Kaarlo Lehmuskosken tanssiorkesteri, Baari, 9.3.
50 Dirty Harry Sextet, Toby & fellas, Turku, 17.3.
51 Usko ja Urheilu, TVO, 24.3.
52 Vindi Karlos, TVO, 24.3.
53 Santeri Seessalo, TVO, 24.3.
54 Sepi Kumpulainen Duo, TVO, Turku, 24.3.
55 Sunniva, Riffcraft, Saaristobaari, Turku, 29.3.
56 I, Captain, Riffcraft, Saaristobaari, Turku, 29.3.
57 Craneium, Riffcraft, Saaristobaari, Turku, 29.3.
58 Jupiter, Riffcraft, Saaristobaari, Turku, 29.3.
59 Joku Iiris, Punkkiperjantai, Kirjakahvila, Turku, 6.4.
60 Sihteeriopisto, Punkkiperjantai, Kirjakahvila, Turku, 6.4.
61 Huolet ja murheet, Punkkiperjantai, Kirjakahvila, Turku, 6.4.
62 Atomic Annie, Toby & Fellas, Turku, 6.4.
63 The Empire strikes, Toby & Fellas, Turku, 6.4.
64 Viikate, Gong, Turku, 7.4.
65 Black Magic Six, Toby & Fellas, Turku, 7.4.
66 Death hawks, Gong, Turku, 13.4.
67 Circle, Gong, Turku, 13.4.
68 The Mutants, Toby & Fellas, Turku, 13.4.
69 Sammal, Dynamo, Turku, 14.4.
70 Sydän sydän, Dynamo, Turku, 20.4.
71 Severi Peura & Selvänäkijät, Baari, Turku, 20.4.
72 Keretik, TVO, Turku, 4.5.
73 Earthbound machine, TVO, Turku, 4.5.
74 Sickness, TVO, Turku, 4.5.
75 The Hirvi, TVO, Turku, 4.5.
76 Pontus, Heavy Thrash Night, Baari, Turku, 5.5.
77 Sgt. Slime, Heavy Thrash Night, Baari, Turku, 5.5.
78 Malamute, Heavy Thrash Night, Baari, Turku, 5.5.
79 Lasten hautausmaa, Gong, Turku, 11.5.
80 Ficus generation, TVO, Turku, 11.5.
81 Spacemothers, TVO, Turku, 11.5.
82 Grateful Däd, TVO, Turku, 18.5.
83 Pöllöt, TVO, Turku, 18.5.
84 Faarao Pirttikangas ja Kuhmalahden nubialaiset, TVO, Turku, 18.5.
85 Port Arthur bluegrass band, Föritanssit, Föri, Turku, 19.5.
86 The Suiciders plays Sentenced, Coveria ei jätetä vol. 5, TVO, Turku, 19.5.
87 Whole lotta 70s, Coveria ei jätetä vol. 5, TVO, Turku, 19.5.
88 Black Magic Six, Black rainbow III, Gong, Turku, 24.5.
89 Hola ghost, Black rainbow III, Gong, Turku, 24.5.
90 Dead Elvis, Black rainbow III, Gong, Turku, 24.5.
91 Tryer, Baari, Turku, 24.5.
92 Fireproven, FHMF Club Turku, Saaristobaari, 25.5.
93 Simulacrum, FHMF Club Turku, Saaristobaari, 25.5.
94 Beauties and the Beat, Saaristobaari, Turku, 25.5.
95 Muuan mies, Lippiksen avajaiset, Turun asemapuiston lippakioski, 26.5.
96 Risto, Lippiksen avajaiset, Turun asemapuiston lippakioski, 26.5.
97 Inkvisitor, TVO, Turku, 26.5.
98 Axegressor, TVO, Turku, 26.5.
99 Vaxinator, TVO, Turku, 26.5.
100 Svarta havet, TVO, Turku, 6.6.2018
101 Sydäntalvi, TVO, Turku, 6.6.2018
102 Konepistooli, TVO, Turku, 6.6.2018
103 Unarm, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
104 Kohti tuhoa, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
105 Lapin helvetti, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
106 Generals, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
107 J.M.K.E., Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
108 Smoke alarm, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
109 Disorder, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
110 Radiopuhelimet, Tampere punk fest, Kuivaamo, Tampere, 8.6.2018
111 Duo Marabe, Tammelantori, Tampere, 9.6.2018
112 Amorphis, South Park, Tampere, 9.6.2018
113 Mustach
114 S-tool
115 Accept
116 Mokoma
117 Helloween
118 Luuranko, TVO:n terassitorstai
119 Lazyheads
120 Hanging garden, Nummirock, Kauhajoki, 20.6.
121 Verikalpa
122 Barathrum
123 Alestorm
124 Septic flesh
125 Fear of Domination
126 Moonsorrow
127 Vixen
128 Rytmihäiriö
129 Beast in black
130 Sodom
131 Saxon
132 Barren earth
133 Flesh roxon
134 Abbath
135 Timo Rautiainen & trio Niskalaukaus
136 Bloodred hourglass
137 Danko Jones
138 Huora
139 Lost Society
140 Turmion Kätilöt
141 Eero Marila, TVO:n terassitorstai, TVO, Turku, 28.6.
142 Krtek
143 Crowbar, Tuska, Helsinki, 29.6.
144 Hard Action
145 Tribulation
146 Turmion Kätilöt
147 Mantar
148 Moonsorrow
149 Dead cross
150 Leprous
151 Arch Enemy
152 Arion
153 Meshuggah
154 Body count
155 Beast in black
156 Crimfall
157 69 Eyes
158 Mokoma
159 Emperor
160 Hallatar
161 Kreator
162 At the Gates
163 Gojira
164 Stick to your guns
165 Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus
166 Ihsahn
167 Europe
168 Clutch
169 Parkway drive
170 Galvanizer, TVO, Turku, 12.7.
171 FIN
172 Anal vomit
173 Grasshammer deluxe, Pinella, Turku, 13.7.
174 Mörbid vomit, Logomo, Turku, 18.7.
175 Pillorian
176 Cannibal corpse
177 Kalimera, Metelkova, Ljubljana, 20.7.
178 Wömit Angel, Metaldays, Tolmin, Slovenia, 22.7.
179 Black reaper
180 Embrance
181 Malemort
182 Omega sun
183 Jig ai
184 Vuur
185 Jinjer
186 Carpathian forest
187 Eluveitie
188 Behemoth
189 Shade empire
190 Virvum
191 Sober Assault
192 Caronte
193 Tesseract
194 Pallbearer
195 The Lurking Fear
196 Battle beast
197 Rotten sound
198 Coroner
199 Bölzer
200 Ensiferum
201 Accept
202 Watain
203 Vasectomy
204 Saille
205 Tremonti
206 Dreamspirit
207 Rage
208 Gruesome
209 Loudness
210 Schammasch
211 Igorrr
212 Soulfly
213 Kataklysm
214 Belbhegor
215 Girlschool
216 Alien Weaponry
217 Obituary
218 Hatebreed
219 Shining
220 Judas priest
221 Myrkur
222 Death alley
223 Mantar
224 Gut
225 Municipal waste
226 Goatwhore
227 Epica
228 Darkened nocturn slaughtercult
229 Children of Bodom
230 Primordial
231 P. Kekkonen, TVO:n terassitorstai, Turku, 2.8.
232 Kivireki
233 Lemmen kätyrit
234 Severi Peura & Selvänäkijät, Country club festival, Rantakerttu, Turku, 3.8.
235 Tuula Amberla, Vegånia live, Turku, 3.8.
236 Bossakopla duo
237 Whale and the village
238 Rob Coffinshaker’s country rock revue
239 Salaliitto
240 Pekko Käppi
241 Grasshammer deluxe
242 Slomen trickery
243 Sammal
244 Honey B & family
245 Maxisun, Sziget festival, Budapest, Unkari, 8.8.
246 Clean bandit
247 NB
248 Sol monk
249 Stormzy
250 Barbi & Jancso
251 Lykke Li
252 Kendric Lamar
253 tribute to Rage against the machine by Subscribe
254 Pezti Musazs
255 Apey & the pea
256 Whomadewho
257 Zuboly
258 Oscar and the Wolf
259 Sin seekas
260 Bonobo live
261 Bohemian betyars
262 Francoboll
263 Los orangut anes
264 Meszecsinka
265 Gorillaz
266 Seasick Steve
267 La sra. Tomasa
268 Bëlga
269 Le Maitre
270 Antekirtt
271 Run over dogs
272 Shame
273 The Kooks
274 The Warsaw village band
275 Les Negresses Vertes
276 G Ras & Fyah rebels
277 Parov Stelar
278 Thunderpussy
279 Lana Del Rey
280 Metallica tribute by Scary guys
281 Kadnay
282 Punnay massif
283 Lianne la Havas
284 The Brigadiers
285 Hartyga
286 Jewish monkeys
287 Fink
288 Szobo Balazs Bandaja
289 Tommy Cash
290 Mumford & sons
291 Labrassbanda
292 Hiperkarma
293 Sofi Tukker
294 Astronautalis
295 Aurora
296 Khmer metal
297 Mon Cote Punk
298 Claudia Masika
299 Kaleo
300 Liam Gallagher
301 Värttinä feat. Paleface
302 Dua Lipa
303 Kries
304 Shawn Mendes
305 Goo Goo Dolls
306 Supernem
307 Kettcar
308 Kygo
309 Plaza Francia orchestra
310 Meute
311 Little dragon
312 Gogol Bordello
313 The Blossoms
314 Apey
315 Blaudsun
312 Pannonia Allstars Ska Orchestra
317 Arctic monkeys
318 The Handkershiefs, Rettiginrinne, Turbaani-festivaali, Turku, 18.8.
319 Sapata, Baari
320 Vihan muna, Saaristobaari
321 Möyhy-Veikot, Manse psych fest, Klubi, Tampere 24.8.
322 Teksti-TV 666, Pakkahuone
323 Kaleidobolt
324 Dark Buddha rising
325 Ville Pirinen Combat school
326 Purple hill witch
327 Rättö & Lehtisalo
328 Jess and the ancient ones
329 Sammal, Suomen luonnon juhla, Ruissalon telakka, Turku, 25.8.
330 Egotrippi
331 Severi Peura & Selvänäkijät, Bar Ö, Turku, 30.9.
332 Suomen tulli
333 Luuranko, Kirjakahvila, Turku, 7.9.
334 Jenna Jopo
335 Nollasopimus
336 Dirtybed, TVO, Turku, 15.9.
337 Angus Black
338 Acid elephant
339 Estoner EE
340 Jyrkkälä sabotage, Katjan & Beletin synttärit, Juhlava, Turku, 29.9.
341 Romutus
342 Cannibal accident
343 Mikael Selin, Säätiöpäivä, Tähtitorni, Turku, 1.10.
344 Eemu Laitinen, Tinatuoppi 30 vuotta, Tinatuoppi, Turku, 10.10.
345 Tumppi Varonen
346 Fat rabbits, Baari, Turku, 12.10.
347 Black Magic Six, Tinatuoppi 30 vuotta, Tinatuoppi, Turku, 13.10.
348 Ronski & Satanic, Sairaalloisen pahat iltamat, Tarmon talo, Turku, 19.10.
349 Mansion
350 Lasten hautausmaa
351 NYOS, TVO, Turku, 20.10.
352 Sammal
353 Warp transmission, Reviiri, Turku, 26.10.
354 Black moon circle
355 Øresund space collective
356 Cosmo Jones beat machine, Henkien yö II, Reviiri, Turku, 2.11.
357 Macchia nera
358 Myrkur, Logomo, Turku, 9.11.
359 Amorphis
360 Nieminen & Litmanen, Logomo Teatro, Turku, 10.11.
361 Tissit, Dynamo, Turku, 14.11.
362 Tamara luonto
363 Bossapoika, Bar Ö, Turku, 16.11.
364 Joana & Bossakopla
365 Hellbox, Whisky Bar 25 vuotta, Whisky Bar, Turku, 17.11.
366 Alkamaton, Akateeminen heviristeily 2018, Viking Grace, 22.11.
367 Black sleep
368 Sarastus, TYHY pikkujoulut, Villa Y, Ruissalo, 30.11.
369 Kärtsy for Sale, Tinatuoppi, Turku, 30.11.
370 Mokoma, Apollo, Turku, 5.12.
371 KRTEK, TVO, Turku, 7.12.
372 Painikerho
373 Penniless
374 euroviisubändi, Viking XPRS, 8.12.
375 Mendez
376 Kummitusjuna, Iholla-ilta, Hunters inn, Turku, 13.12.
377 Yellow plague, Baari, Turku, 14.12.
378 Hertsi putos kyydistä
379 Kabukidrop
380 Trailer trash terror, TVO, Turku, 21.12.
381 Igniter
382 Ratface
383 Hevinkelium, Apollo, Turku, 22.12.

Kulahtanut villi Turun TVO:lla Kuva: Timo ”Tiura” Koski

Teksti: Juhani Mistola

Kuvat: Timo ”Tiura” Koski ja Kate Filipovaa