Timo Tolkki’s Avalon – Angels Of The Apocalypse

Timo Tolkin luotsaama Avalon pistää pihalle toisen metalli-oopperansa, joka on saanut nimekseen ”Angels of The Apocalypse”. Albumilta sopii odottaa kohtalaisen pätevää musisointia ja varsinkin laulupuolen pitäisi olla kunnossa, löytyyhän vokalistien listalta sellaisia nimiä kuin Simone Simons, Floor Jansen, David DeFeis, Zachary Stevens, Fabio Lione ja Elize Ryd. Uutena tulokkaana kuullaan chileläistä Caterina Nixiä, joka on tekemässä omaa debyyttialbumiaan, jonka tuotannosta vastaa herra Tolkki.

”Song For Eden” nimisen intron jälkeen käynnistyy ensimmäinen varsinainen kappale, ”Jerusalem Is Falling”. Metalli-oopperaan sopivalla tyylillä kappale on todella mahtipontinen ja jykevä esitys, lukuunottamatta vokalistin esitystä. Fabio Lione ei selkeästikään ole ollut oikea valinta tähän kappaleeseen. Lione on joskus esittänyt ihan hyviäkin esityksiä power metallin saralla, mutta nyt ei kyllä kaverilta lähde ollenkaan. Onneksi laulupuoli korjaantuu seuraavassa kappaleessa, ”Design The Century” kun Floor Jansen astuu mikrofonin taakse. Kappaleesta tulee mieleen Nightwish, eikä pelkästään Floorin laulun myötä vaan muutenkin. Mahtipontinen sävellys, jossa sinfoninen metalli yhdistyy kevyempiin pop-säveliin.

”Rise Of The 4th Reich” on pääpiirteiltään ihan hyvä kappale, mutta jotenkin siitä jää hieman sekava tunne. Aivan kuin tässä ei ihan oltaisi oltu varmoja siitä mitä halutaan. David DeFeis hoitaa vokaalit omaan tyyliinsä, eikä homma ainakaan siitä jää kiinni. Seuraava kappale ”Stargate Atlantis” meneekin jo sitten tuonne Stratovarius-henkisen power metallin puolellejJa ikävä kyllä tässäkin kappaleessa kuullaan Lionen harvinaisen vaisua kiekumista. Tämä kaveri olisi kyllä ollut syytä jättää ulos koko projektista.

”Angels Of The Apocalypse” on kaikin puolin toimiva kokonaisuus, muutamaa notkahdusta lukuunottamatta. Kappaleistakin löytyy yllättävän monipuolista materiaalia, eikä kaikki kappaleet ole sitä normi sinfonia-metallia mitä näiltä metalli-oopperoilta yleensä voidaan odottaa. Toki sitäkin osastoa löytyy riittävästi, mutta myös perinteisempääkin heavyä on tarjolla esimerkiksi kappaleessa ”Neon Sirens”. Avalonin uusin tuotos on ehdottomasti katsastamisen arvoinen albumi kaikille, jotka pitävät Nightwishin, Epican tai After Foreverin kaltaisista yhtyeistä. Ikävä kyllä Lione pääsi pilaamaan peräti kaksi kappaletta, mutta onneksi ne on helppo skipata kuunnellessa.

7/10

Kappalelista:

1.Song For Eden
2.Jerusalem Is Falling
3.Design The Century
4.Rise Of The 4th Reich
5.Stargate Atlantis
6.You’ll Bleed Forever
7.The Paradise Lost
8.Neon Sirens
9.High Above Of Me
10.Angels Of The Apocalypse
11.Garden Of Eden

http://avalonopera.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua