To Kill – Antarctica

on Italiasta kotoisin oleva metallista hardcorea soittava ”vegan straight edge” bändi, helpointa tietä ei ole valittu ja on omalla tavallaan ihailtavaa, että näin omistautuneita bändejä on vielä olemassa. Mutta kun otin kuunteluun bändin uuden tuotoksen joka kantaa nimeä ”Antarctica” huomasin, että bändi on pistämässä pillit pussiin tulevan kiertueen jälkeen.

Bändin neljäs täyspitkä ”Antarctica” on kieltämättä bändin raskainta antia. Se potkii legot kurkkuun heti kun levy pyörähtää käyntiin ”The Flight Of The Locust” raidalla ja samalla meiningillä mennään loppumetreille asti. Hidasteiksi levylle on asetettu instrumentaaleja välikohtia ns. jakamaan levy eri osiin, ensimmäinen esiintyy introna, toinen keskivaiheilla ja vielä viimeinen outrona. Ensimmäinen osio tarjoaa modernia hardcore paahtoa kuuden raidan verran. Toinen osio neljän raidan verran metalcoremaista melodisempaa materiaalia johon on upotettu myös puhdasta vokalisointia, mutta tietysti hyvin hillitysti. Ei mikään huono ratkaisu vaihtelun kannalta.

To Kill tietää mitä tekee ja tekee sen erittäin hyvin, löytyy mieleenpainuvia riffejä ja kovia koukkuja. Miinuksena levystä kuitenkin muutaman kuuntelukerran jälkeen käy ilmi, että soundit ovat kovin tasapaksut eikä siitä saa niin paljon irti kun olisi mahdollista. Vokalistin JoshxMoshin huuto on täynnä turhautumista ja kiukkua, lyriikoista puhumattakaan, mutta se tuntuu jäävän täysin kaiken muun soitannan peittoon. Levy kestää kuuntelua useita kertoja mutta ei kuitenkaan kuulu kovimpien kiekkojen joukkoon.

Kokonaisuutena olisin odottanut ”Antarcticalta” enemmän joten se jätti hieman kylmäksi, mikä on ironista tämän levyn kohdalla.

Kaikesta huolimatta levy on tutustumisen arvoinen ja suosittelen sitä kaikille kelle maittaa mm. Down To Nothing, Killing The Dream, Living Hell tai Reign Supreme.

7/10

Kappalelista:
1. I
2. The Flight of the Locust
3. Clouds
4. Paralysis
5. Legacy
6. Witness
7. Timeless
8. II
9. Antarctica
10. Sundown
11. Sparks
12. Heretic
13. III

www.myspace.com/tokill

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua