Tobias Forge kertoo Opeth-kitaristi Fredrik Åkessonin auttaneen Ghostin uuden levyn nauhoituksissa: ”Hän pystyy soittamaan mitä tahansa”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.1.2022

Ruotsalainen rock-yhtye Ghost ilmoitti hetki sitten julkaisevansa uuden ”Impera” -albuminsa maaliskuussa. Bändin johtohahmo Tobias Forge osallistui hetki sitten radio-ohjelma Full Metal Jackieen keskustelemaan albumista.

Ohjelmassa Forge paljastaa, että ruotsalaisen metallisuuruus Opethin kitaristi Fredrik Åkesson osallistui albumin äänityksiin.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Tällä kertaa itse asiassa toinen kitaristi tuli mukaan, ja kaiken uudelleen tekeminen oli valtava työ. Olen soittanut kitaraa koko ikäni, mutta toisin kuin useimmat kitaristit, jotka ovat menestyvissä bändeissä, he soittavat kiertueella. Teen itse joukon muita asioita, joten tuntuu melkein siltä, että joka kerta, kun aloitan säveltämisen uudestaan, demon ja esituotannon, minun on nopeasti taas nostettava tasoani”, Forge kertoo ja jatkaa:

”Mutta kun kyse oli varsinaisesta soittamisesta, mukaan tuli ystäväni Fredrik Åkesson, Opethin kitaristi. Hän on sellainen ihminen, joka soittaa viisi tuntia joka päivä. Hän on niin uskomattoman lahjakas. Hän pystyy soittamaan mitä tahansa, mitä soitan nauhalle, ja hän tekee sen tyylikkäästi.”

Ghostin uuden kappaleen ”Call Me Little Sunshine” voit kuunnella alhaalta.