Tobias Forge paljastaa tulevan Ghost-albumin konseptin: ”Keksin sen jo vuosia sitten”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 1.11.2021

Ruotsalainen rock-yhtye Ghost valmistautuu julkaisemaan lähitulevaisuudessa odotettua uutta albumiaan ja seuraajaa vuoden 2018 ”Prequelle” -albumille.

Nyt bändin johtohahmo Tobias Forge on kertonut tuoreessa KLAQ -radiokanavan haastattelussa lisää tulevasta levystä. Forge kertoo keksineensä albumille konseptin jo vuosia sitten.

”Levy, jonka parissa olen työskennellyt – keksin sen konseptin jo vuosia sitten. Soitimme Seattlessa vuonna 2013 tai 2014 – jotain sinne päin – soitimme Showbox At The Marketissa. Muistan, että sinä päivänä keksin idean tälle tulevalle levylle. Olin saanut kirjan nimeltä ”The Rule Of Empires”. Joten halusin siis tehdä levyn imperiumien noususta ja lopulta niiden väistämättömistä epäonnistumisista ja kaatumisista. Ja tuollainen ajatus voi viedä – ainakin minut – aika pitkälle”, Forge kertoo ja jatkaa:

Joten kun saat sen ajatuksen, että ’Nyt tiedän, miltä materiaali tulee näyttämään. Nyt tiedän, mitä sinne ei kannata laittaa.’ Ja sama juttu oli ’Prequellen’ kanssa; sen piti kertoa kuolemasta, keskiaikaisesta, alkukantaisesta tuhon uhasta, joka oli, en sanoisi lihallinen, mutta ehkä enemmän henkinen ja filosofinen kuolema, jossa oli aina läsnä todellinen loppu. Kun taas tämä keisarikuntaa käsittelevä levy olisi kai hieman käytännöllisempi, en halua sanoa poliittisempi. Ei siis ollut kovin vaikeaa saada inspiraatiota parista viime vuodesta.”

Ghost julkaisi hetki sitten uuden kappaleen ”Hunter’s Moon”.

Luetuimmat

Uusimmat