Tobias Forge suunnittelee parhaillaan tulevaa Ghost-levyä: ”Tällä kertaa siitä tulee täydellinen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.11.2022

Ruotsalainen rock-yhtye Ghost on noussut nopeasti yhdeksi modernin rock-taivaan suurimmista tähdistä. Bändi julkaisi jokin aika sitten uuden albuminsa ”Impera”, joka on kerännyt ylistystä ympäri maailmaa.

Bändin johtohahmo Tobias Forge kertoo tuoreessa Rolling Stonen Twitch-kanavan haastattelussa, että hän suunnittelee parhaillaan bändin seuraavaa studioalbumia.

Kun häneltä kysyttiin, onko jotain sellaista, mitä hän on kuunnellut viime aikoina ja mitä hän haluaisi kokeilla Ghostin seuraavalla albumilla, Forge sanoi seuraavaa:

”Ei mitään sellaista, johon voisin sitoutua tässä ja nyt. Päässäni on paljon asioita, joita haluan tutkia kirjoittamalla. Luulen, etten ole koskaan lopettanut levytuotantoa tai jättänyt levytuotantoa tuntematta, että on asioita, jotka haluaisin tehdä toisin seuraavalla kerralla. Vähän niin kuin tunnen Ghostin esiintymisasuista – yrität hitaasti ja tasaisesti tehdä ne täydellisiksi, mutta jokaisen prosessin aikana päädyt tekemään kokeiluja, jotka olisivat voineet olla ihme, tai seuraavalla kerralla ajattelet: ’Ei tehdä noin enää koskaan’. Koska levyn äänittäminen ja säveltäminen ja levyn tekeminen on… se on tylsä asia, mutta levyn tekemisen lopputulokseen vaikuttavat monet käytännön tekijät.”

”Historiallisesti, jos emme siis puhu minun bändistäni, vaan ainoastaan historiallisista levyistä, on suuri ero sen välillä, nauhoitatko levyn kotikaupungissasi vai trooppisella saarella jossain muualla. Mikään ei ole toista parempi, siinä on vaan kaksi er iasiaa. Ja ihmiset, joiden kanssa työskentelet, ja se, missä mielentilassa olet sitä tehdessäsi. Ja työskenteletkö öisin vai teetkö töitä päivisin. Tällaisia asioita on niin paljon. Joten juuri nyt olen enemmänkin fiilistelyvaiheessa – yritän luoda uutta fiilistä tämän levyn säveltämiseen, jotta en päätyisi toistamaan itseäni ja tekisin jotain muuta. Herättää henkiin muutamia hyviä asioita menneisyydestä ja yrittää kitkeä pois joitakin asioita, joista en pitänyt. Ja vielä kerran, yrität tehdä sen täydellisesti. Se on kuin olisi sellainen ihminen, joka menee kuudetta kertaa naimisiin. Tällä kertaa tulee olemaan hienoa. Tällä kertaa siitä tulee täydellistä.”