Koulukiusaamista vastaan syntyneen biisin livetunnelmat taltioituvat yhtyeen kotikaupungissa

Tocornalin debyyttialbumi ulos marraskuussa – tsekkaa Aftermath -single esimakuna tulevalta levyltä

Kirjoittanut J.Anttolainen - 14.9.2018
Kuva: Elisa Tuovinen

Hyvää kuplintaa, niin erilaisissa voitokkaissa bändikilpailuissa, kuin useiden bändien lämppärinäkin nähty kuopiolainen Tocornal pääsee pian albumikantaan. Tarot -yhtyeen Zachary Hietalan osaavissa käsissä demobändistä levyttäväksi esiintyjäksi kasvanut yhtye julkaisee ”Before The Satellites” -debyyttialbuminsa 2. marraskuuta, ja jo tänään siitä saadaan esimakuna Spotifystä löytyvä Aftermath -single, joka kumartaa rehellisesti vanhan koulukunnan rouheille rock-riffeille ja rytmiikalle.

Vuonna 2016 Lotta Ruutiaisen (laulu), Samuli Paasinevan (kitara) ja Marianne Heikkisen (rummut) perustama Tocornal täydentyi seuraavana vuonna basisti Lassi Peltosella. Heartbreak rock -yhtyeeksi itsensä nimeävä Tocornal pureutuu usein lyriikoissaan ihmissuhteiden tummempaan puoleen, yhdistäen rockin koko kirjoa aina tyylin alkujuurista bluesista lähtien.

Nyt julkaistu ”Aftermath” on yksi yhtyeen varhaisimmista kappaleista, ja biisi on ollut jo vuosia mukana Tocornalin jokaisen keikan settilistassa.

”Levyä tehdessä ei ollut kysymystäkään siitä, sisältyykö biisi mukaan. Äänitysvaiheessa haettiin hieman desert rock -vibaista soundimaailmaa, jonka tarkoituksena oli myös tukea biisin sanomaa ja vahvaa tunnetta”, yhtye kertoo.

Tocornal
Lotta Ruutiainen – Laulu
Samuli Paasineva – Kitara
Marianne Heikkinen – Rummut
Lassi Peltonen – Basso

www.facebook.com/tocornalbandofficial
www.instagram.com/tocornalbandofficial
Spotify
Youtube