Todella hyvä albumi, jonka jälkeen jää innolla odottamaan lisää – Arviossa Blind Channelin uusi albumi ”Lifestyles of the Sick & Dangerous”

Kirjoittanut Jere Hippeläinen - 9.7.2022

Suureen suosioon vuoden 2021 Euroviisujen jälkeen noussut Blind Channel julkaisee kahden vuoden odotuksen jälkeen uuden albumin, joka kantaa nimeä ”Lifestyles of the Sick & Dangerous”. Esimakua uudelta albumilta on jaettu oikein kunnolla ja singlejulkaisuja on tullut viisi kappaletta, joista yksi on Euroviisuissakin kuultu kappale ”Dark Side”.

Albumin laittaa käyntiin ”Opinions”-kappale, joka alkaa rauhallisesti mutta ensimmäiseen kertosäkeeseen päästessään iskee vauhtia koneeseen ja luo hyvän pohjan sille, mitä on tulossa. Menevän energian ylläpitämistä jatkaa allekirjoittaneella jo julkaisusta asti erittäin tehokkaassa kuuntelussa ollut ”Dark Side”. ”Dark Side” on yksi niistä tämän albumin kappaleista, joita jaksaa kuunnella vaikka useamman kerran peräkkäin.

Suurin osa albumin singlejulkaisuista löytyy albumin alkupuolelta, ja ne luovatkin albumin kuunteluun sellaisen tunteen kuin se olisi jo todella tuttu heti ensimmäisellä kuuntelukerralla. ”Don’t Fix Me” ja ”Bad Idea” jatkavat tätä singlejulkaisujen putkea ja tulevat heti ”Dark Siden” jälkeen. Molemmat kappaleet ovat erittäin hyviä, ja erityisesti ”Don’t Fix Me” ja sen menevä biitti ja kertosäe jäi päähän soimaan pidemmäksikin aikaa.

Hyvät biisit vain jatkuvat, kun albumia mennään eteenpäin. ”Alive or Only Burning” on kaikkien edellä kuultujen kappaleiden tavoin erittäin energinen ja erittäin mukavaa kuunneltavaa. Raskaampia ja kevyempiä osioita hyvin yhdistelevä kappale on levyn alkupuoliskon parhaimmistoa. Jo singlejulkaisuista tutuksi tulleet kappaleet jatkuvat ”Alive or Only Burningin” jälkeen, kun vuorossa on ”Balboa”. ”Balboa” on erittäin energinen ja lauluosastoltaan erittäin hieno suoritus.

Ennen albumin viimeistä, singlenäkin julkaistua kappaletta on vuorossa ”National Heroes”, joka toimii introna ”We Are No Saints” -kappaleelle. Aluksi en oikein tiennyt, mitä tästä introsta olisi mieltä, mutta muutaman kuuntelun jälkeen pystyi tämän intron toteamaan ihan toimivaksi sillaksi seuraavaan kappaleeseen, ja se luo hieman lisäsyvyyttä ”We Are No Saints” -kappaleeseen.

Erilaisia tyylejä albumille lisää tuomaan on seuraavana ”Autopsy”. Enemmän rumpusoundeilla täytetty kappale oli yllättävä mutta hyvä lisä jo valmiiksi erittäin hyvään albumikokonaisuuteen. Albumilta henkilökohtaiseksi lemppariksi noussut ”Glory for the Greedy” on vuorossa seuraavana. Erittäin energinen sekä tarttuvilla rytmeillä ja lyriikoilla varustettu kappale pitää albumin alusta asti päällä ollutta energisyyttä hyvin yllä. Ei-niin-raskaana päätöksenä albumilla on ”Thank You for the Pain”, lopetukseen erittäin hyvin sopiva kappale, joka loppuu haastattelunpätkiin ja vähitellen häipyvään kohinaan. Haastattelunpätkät kappaleen lopussa ovat erittäin hyvä lopetus erittäin hyvälle levylle.

”Lifestyles of the Sick & Dangerous” on kokonaisuutena erittäin hyvä. Jo ”Dark Side” -kappaleen julkaisusta asti uutta albumia odottaneelle oli erittäin mukavaa päästä kuuntelemaan näin hyvää ja monipuolista kokonaisuutta. Sanoitukselliset teemat tulevat bändin elämän ympäriltä, ja ne tuovat esiin asioita, joita suureen suosioon noussut yhtye ja sen jäsenet ovat matkan varrella kohdanneet. Kaikki kappaleet toimivat yhdessä, ja energinen yhdentoista kappaleen kokonaisuus on ollut odottamisen arvoinen. Todella hyvä albumi, jonka jälkeen jää innolla odottamaan lisää ja seuraamaan Blind Channelin maailmanvalloitusta.

Kappalelista:

 1. Opinions
 2. Dark Side
 3. Don’t Fix Me
 4. Bad Idea
 5. Alive or Only Burning
 6. Balboa
 7. National Heroes
 8. We Are No Saints
 9. Autopsy
 10. Glory for the Greedy
 11. Thank You for the Pain