To/Die/For – Cult

Vuosikymmen on kulunut siitä, kun emoilu oli vielä muodissa. Musta moppitukka on joko leikattu lyhyeksi tai kasvatettu järkevämmän näköiseksi, mutta musiikki se vain säilyy samanlaisena. Yläasteaikojen angstisuosikki To/Die/For julkaisi juuri pitkästä aikaa uuden levyn, jonka otin nostalgiasta tärisevin kätösin vastaan. 

Lähinnä “Epilogue”- ja “Jaded”-kiekkoja kuunnelleena löydän kyllä vuoden 2015 tuotoksesta samat elementit, jotka silloin aikoja sitten säväyttivät. Goottikiipparit luovat sen synkän ja lohduttoman tunnelman, joka To/Die/Forille on ominaista. Riipivät vokaalit ovat myös tunnistettava piirre yhtyettä muistellessa. Ensimmäinen herätekohta “Cultilla” on järjestyksessään kolmas versio “Unknown”-biisistä. Teemakappaleet ovat joidenkin bändien kohdalla hyviä tuotoksia, esimerkkinä Swallow the SuninHorror”-sarja. Tämäkin saa kunnian liittyä onnistuneiden jatko-osien joukkoon! Tätä seuraa ärsyttävän paljon HIMin “The Sacrament” -melodiaa introssaan mukaileva “Mere Dream”. Kahdeksan kappaleen joukosta löytyy myös 80-luvulle kumartava cover-kappale Paula AbdulinStraight Upista”. Oma harminsa on se, että jotkin yhtyeet tunnetaan suurimmaksi osaksi covereidensa perusteella. TDF:n Spotify-profiilissa nimittäin eniten kuunneltu kappale on SandranIn The Heat Of The Night”. Onnekseen tämä kappale kyllä pesee alkuperäisen mennen tullen. Vahvimpia kappaleita levyllä on “You” hienoine sooloineen. Tekisi mieli kuulla livenäkin!

Madot eivät ole järsineet maata bändin alta, vaikka hiljaiseloa onkin hetki vietetty. Melodiat ja melankoliat ovat edelleen hallussa – joten en usko, että vanhat fanit löytävät moitteen sijaa “Cultia” kuunnellessaan. Soundspiral-studiolla Juho Räihän käsissä kokoon kursittu levy on tuore tuulahdus goottirockia, joka ei kalpene edellisten julkaisujen rinnalla.

8/10

Kappalelista: 
1. In Black
2. Screaming Birds
3. Unknown III
4. Mere Dream
5. You
6. Straight Up (Paula Abdul cover)
7. Let It Bleed
8. End of Tears

To/Die/For Facebookissa

Kirjoittanut: Ville Kangasniemi

Kommentoi julkaisua