Kuva: Juha Vihavainen

Toisen albuminsa kimpussa olevalta Balance Breachilta uutta musiikkia ”The Spark” -kappaleen muodossa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.12.2022

Kotimaan lupaavimpiin metalliyhtyeisiin lukeutuva Balance Breach julkaisi uuden singlen ”The Spark”. Kuten edelliset singlejulkaisut ”Escapers of Paradise”, ”Overthrown” sekä ”Untouchable”, myös ”The Spark” maalaa osaltaan melko synkkää maisemaa, kappaleen lyriikoiden pureutuessa syvälle yksinäisyyden teemaan. Syksyn aikana kotimaan lisäksi Saksassa keikkaillut Balance Breach etenee kohti järjestyksessään toista studioalbumia, jonka julkaisee debyyttialbumin tapaan saksalainen levy-yhtiö Out Of Line Music (Betraying the Martyrs, Novelists FR, Bloodred Hourglass). Balance Breach kiertää Suomea kolmen keikan verran 8. – 10.12. ruotsalaisen Normandie -yhtyeen kanssa. Yhtyeen vokalisti Aleksi Paasonen kertoo kappaleesta:

“The Spark on ensimmäisiä biisejä, joita tulevalle kakkosalbumille sävellettiin. Tällöin elettiin maailmanaikaa, jossa yksinäisyys ja sosiaalinen eristäytyminen tuli tutuksi myös ihmisille, jotka eivät poikkeusolosuhteiden ulkopuolella olleet ehkä joutunut vastaavaa kohtaamaan. Asiaa pohtiessani minulle kolahti kovaa se fakta, että joillekin ihmisille vastaavanlainen, ei itse valittu yksinolo, yksinäisyys ja sen paino ovat olleet läsnä myös aikana ennen poikkeusoloja. Nämä ajatukset tiivistyivät ”The Spark”:in tekstiin kuvauksena ihmisestä, jonka yksinäisyys on musertaa alleen, vieden henkilöltä sen kipinän tähän elämään.”

Balance Breach on työstänyt tulevaa albumiaan yhtyeen luottotuottaja Rami Nykäsen kanssa. Miksaus ja masterointi ovat Landmvrks-yhtyeestä tutun Florent Salfatin käsialaa.

Tulevat keikat:
08.12.2022 Jyväskylä, Ilokivi *
09.12.2022 Tampere, Yo-Talo *
10.12.2022 Helsinki, On the Rocks *
( * = Supporting Normandie on Finnish Tour)

Balance Breach:
Terho Korhonen – Kitara
Saku Heimonen – Kitara
Joni Härkönen – Basso
Antti Halonen – Rummut
Aleksi Paasonen – Laulu

Balance Breach online:
https://www.instagram.com/balancebreach
https://www.facebook.com/balancebreach