Tom Morello: ”Yksi kitaratunti Michael Angelo Batiolta muutti kaiken soitossani”

Rage Against The Machinen ja Audioslaven kitaristina mainetta niittänyt kertoo tuoreessa Total Guitarin haastattelussa saaneensa ns. ”Ferrarin avaimet” -yhtyeessä nelikaulaisen sähkökitaran tiluttamisesta tunnetulta Michael Angelo Batiolta:

”Oli kohtalokas päivä, kun opin käyttämään plektraa oikein. Kun opettelin kitaran soittoa, kävin välillä Highland Parkin kitarakaupassa, jossa pajaripää-hippiopettajani näytti minulle kuinka parhaat Alice Cooperin ja Black Sabbathin biisit soitetaan. Yhtenä päivänä hän oli kipeänä ja minut lähetettiin toisen opettajan puheille, joka sattui olemaan … se neljän kaulan äijä, ennen kuin hän oli kuuluisa! Otin häneltä yhden kitaratunnin.”

Morello kertoo Bation oppien tehneen pysyvän vaikutuksen:

”Hän sanoi ’näytät siltä, että tahdot soittaa nopeasti, mutta et tiedä kuinka se tehdään!’ Olin samaa mieltä, joten hän kirjoitti pari harjoitusta ylös paperille – plektratekniikkaa ja moodeja. Hän käski minun aloittaa hitaasti, ja harjoitukset opittuani voisin kääntää metronomia nopeammalle. Uskoin hänen sanojaan, ja se yksi kitaratunti muutti elämäni täysin! Pystyin sen myötä soittamaan ’Take The Power Backin’ ja ’#1 Zeron’ kaltaisia sooloja vuosia myöhemmin!”

Jos jollekulle jäi epäselväksi kenestä on kyse, tarkasta alta muutama Michael Angelo Bation nimikkotekniikoista:

 

Kommentoi julkaisua