Tombstoned – II

Tombstonedin ensimmäinen albumi vakuutti stonerdoomin ystävät vuonna 2013 – itsekin olen pyörittänyt levyä soittimessani kerran jos toisenkin. Riffeissä on sopivassa suhteessa voimaa ja rentoutta. Myös kappalekokonaisuudet saavat potkua persoonallisesta laulusta ja bändin ilmavasta soitosta. Toista albumia on toivottu ja odotettu hartaasti. Odotus palkittiin viimein muutama kuukausi sitten, kun ”II”-albumi julkaistiin Svart Recordsin kautta.

Tällä albumilla Tombstoned sukeltaa entistä syvemmälle omaan musiikkiinsa. Ensimmäiselläkin levyllä oli hienovaraista psykedeliaa rouhean stonerdoomin mausteena, mutta nyt se on nostettu kunnolla esille yhdeksi musiikin olennaiseksi osaksi. Sen myötä musiikki on osittain kevyempää leijailua, mutta toisaalta se tekee tunnelmasta painostavamman. Painostavuus taas vahvistaa nihilististen sanoitusten viestiä. Rouhealla säröllä soitetut raskaasti jumittavat riffit ovat kyllä edelleen se olennaisin asia ja sen ympärille on rakennettu kaikki muu. Itse asiassa riffit iskevät vielä kovemmin kun niiden seassa on hieman kevyempää melodiaa ja tunnelmointia.

Voisi sanoa Tombstonedin persoonan tulleen tällä albumilla vahvemmin esiin. Tällä kertaa musiikissa on enemmän omaa tunnistettavaa jälkeä. Kaiken kaikkiaan paketti toimii tällaisena todella hyvin. Levyllä on vaihtelevuutta temmossa, kappaleiden pituuksissa ja riffittelyn luonteessa. Vaikka kappaleissa on variaatiota, niillä on yhtenäinen linja, joka tekee albumista yhtenäisen kokonaisuuden.

Tombstonedin toinen albumi jatkaa toisaalta debyyttialbumin linjaa ja tuo uusia värejä ensimmäiseltä levyltä tuttuun stonerdoomin. Musiikki on kehittynyt ja vahvistunut. Kokonaisuutena tämä on yksi koko vuoden mielenkiintoisimmista julkaisuista.

9/10

Kappalelista:
1. Pretending to Live
2. Brainwashed Since Birth
3. Time Travels
4. And I Told You
5. Haven’t We Seen All This Before
6. You Can Always Close Your Eyes
7. Remedies

Tombstoned Facebookissa
Tombstoned Bandcampissa

Kirjoittanut: Jyri Kinnari

Kommentoi julkaisua