Tony Dolan avaa syitä Abaddonin lähtöön Venom Inc. -yhtyeen riveistä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.4.2024

Vuonna 2018 metalliyhtye Venom Inc. tiedotti, että rumpali Anthony ”Abaddon” Bray ei enää jatka bändin riveissä. Tuolloin Abaddonin tilalle yhtyeeseen astui rumpali Jeramie ”War Machine” Kling, jonka tilalle puolestaan astui hetki sitten Marc ”JXN” Jackson.

Nyt yhtyeen basisti-laulaja Tony ”Demolition Man” Dolan avaa Abaddonin lähtöä hieman tarkemmin tuoreessa Into The Pitin haastattelussa.

”Hän oli kanssamme, ja siihen liittyi pientä kamppailua. Ensimmäinen kiertue oli hänelle vaikea, koska hän ei ollut parhaassa kunnossa. Hän ei ollut soittanut aikoihin. Mutta otin hänet parhaani mukaan huomioon. Teimme albumin, ja hän ei säveltänyt sille mitään, mutta hän halusi tulla mainituksi. Niin tehtiin ennen vanhaan, mutta sanoimme, että niin ei voi käydä nyt. Hän ei tuonut mukaan musiikillisesti mitään, joten suhtauduimme kielteisesti. Luulen sen saaneet hänet hieman onnettomaksi, vaikka hänelle maksettiin kaikesta muusta hyvin. Ja asia vaikutti olevan kunnossa”, Dolan kertoo ja jatkaa:

”Menimme Amerikan kiertueelle, ja hän alisuoriutui, mikä ajoi Mantasin hulluksi. Yritin tukea häntä ja pitää Mantasin iloisena. Se oli hankalaa. Meillä oli yhteinen tapaaminen, ja eläkkeeltä palannut manageri Jon Zazula kysyi Abaddonin edessä, että uskonko hänen pystyvän tähän. Sanoin tietenkin uskovani, että hän pystyisi tähän, mutta sen uskominen ei ole minun paikkani. Hänen täytyy itse uskoa pystyvänsä. Enkä tiedä, uskooko hän siihen itse. Anthony oli hahmo. Hänen kanssaan on mukavaa olla. Hän voi olla vähän erikoinen, mutta hänen kanssaan on mukavaa hengata. Mutta hän kamppailee sen kanssa, että ei pidä rumpujen soittamisesta, vaikka hän on hemmetti rumpali. Joten sanoin, että ihan sama mitä muuta teet, sinun täytyy vain soittaa rumpuja kunnolla.”

Tämän jälkeen Dolan kertoo, kuinka Abaddon joutui jäämään kiertueelta kotiin lapsensa syntymisen takia. Korvaajaksi saatiin yhtyeen äänimiehenä toiminut Jeramie Kling, joka paljastui myös rumpaliksi. Tuuraajasta sovittiin, ja myös Abaddon oli asian kanssa sujut. Yhtäkkiä Abaddon kuitenkin alkoi vaatimaan palkkaa kiertueesta, jolle ei ollut osallistumassa.

”Sain viestin, jossa sanottiin, että Anthony haluaa saada palkkaa kiertueesta. Mantas sanoi, että ei vitussa. Minä vastasin, että hän ei voi saada palkkaa kiertueesta, jolla ei ole mukana, koska minun pitää maksaa toiselle rumpalille. Eikä hän osallistu promootioon, hän on vain kotona. ”

Kieltäytymisen jälkeen Abaddon ei enää pitänyt entisiin bänditovereihinsa yhteyttä.

Voit katsoa koko haastattelun alhaalta.