Tony Iommi muistelee Black Sabbathin mystistä ”viidettä jäsentä”

 -kitaristi kertoo Mojon haastattelussa yhtyeen tunteneen usein paranormaalin ”viidennen jäsenen” läsnäolon alkuperäisen kokoonpanon jäsenten ollessa yhdessä. Iommin mukaan kokemus oli mystisyydestään huolimatta positiivinen ja peräisin yhtyeen jäsenten keskinäisestä läheisyydestä:

”Meistä tuntui aina, että bändin keskuudessa on viides jäsen. Tänä päivänä se kuulostaa järjettömältä, mutta meistä todella tuntuu että jokin voima tarkastelee ja ohjaa meitä. Tunsimme sen läsnäolon kun olimme kaikki yhdessä. Viittasimme siihen yli-minuutena tai meistä huolehtivana viidentenä jäsenenä. Olimme niin bändinä niin läheisiä, ja toistemme taskussa alusta alkaen, että meistä tuli lopulta yhtä. Kyseinen viides jäsen oli meille hyvin todellinen.”

Iommi kertoo myös, että osa Black Sabbathin mystisistä kokemuksista oli enemmänkin veretseisauttavia kuin positiivisia:

”Meille tuntui jatkuvasti tapahtuvan eriskummallisia asioita. Saatoimme olla pakussa tien päällä, ja joku katsoi ikkunasta sanoen ‘Hei, tuolla myydään fish and chipsejä’ – ja samalla hetkellä ravintolan valot sammuivat. Noina aikoina meille tapahtui koko ajan jotain outoa.”

Kommentoi julkaisua