Tony Iommi suunnitelmistaan Black Sabbathin jälkeen: ”Haluaisin todellakin alkaa taas säveltää”

Legendaarisen heavy metal -yhtye Black Sabbathin tarina tuli päätökseensä vuosi sitten yhtyeen ”The End” -kiertueen huipentuessa bändin kotikaupunkiin, Birminghamiin. Yhtyeen kitaristina tunnettu Tony Iommi kertoo olleensa viime aikoina kiireinen nauttiessaan elämästä ja tehdessään hyväntekeväisyystyötä, eikä ole ehtinyt vielä miettiä kunnolla uusia musiikillisia projekteja. The Midland Rocks -sivuston haastattelussa Iommi kertoo hieman kuulumisiaan Sabbathin lopetettua:

”Ajattelin kiertueen jälkeen, että ’noh, nyt minulla on aikaa vain rentoutua ja tehdä joitain asioita, joita olen aina halunnut tehdä’, mutta niin ei ole vielä käynyt. En oikein tiedä mistä se johtuu – aika vain rientää ohitse, ja luulen, että kaikki ne vuodet näkemättä ystäviäni usein on johtanut siihen, että näen heitä paljon nyt. Ja muutimme hiljattain, sekä tutustuimme joukkoon uusia ihmisiä. Nyt meillä on vanhat ystävät ja uudet ystävät ja tunnumme tekevän enemmän asioita kuin koskaan aikaisemmin”

Kysyttäessä, onko Iommilla mielessä mitään musiikillisia projekteja, hän vastasi:

”Haluaisin todellakin alkaa taas säveltää, mutta teen parhaillaan paljon hyväntekeväisyystyötä: Heartlands -sairaalassa, joka on osa Heart of England Foundation Trust -organisaatiota, sekä Wythall Animal Sanctuaryssa. Ne ovat kumpikin tärkeitä minulle. Yritän auttaa siellä missä voin, ja yritämme parhaillaan kerätä kokoon rahaa Hospital Trustin kanssa ostaaksemme sänkyjä sytostaattipotilaille. Se on jotain, jossa haluan olla osallisena. Katsos, sairaanhoitajat ja lääkärit työskentelevät niin kovasti eivätkä saa siitä paljoa arvostusta, ja kun olet siellä, he ovat kaikki niin omistautuneita, että se sytyttää minut, ja sitä olen puuhaillut hiljattain.”

 

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: