Tony Mills – Over My Dead Body

Kirjoittanut Juha Attola - 26.5.2015

Brittiläinen hard rockin ja heavyn monitoimimies Tony Mills on saanut valmiiksi uuden sooloalbuminsa ”Over My Dead Body”. Mills on monille tuttu muun muassa yhtyeistä Shy ja TNT. Tämä on käsittääkseni miehen neljäs sooloalbumi, ja häpeäkseni täytyy myöntää, etten ole aikaisempiin ehtinyt tutustuakaan, vaikka Shy ja TNT ovat kyllä tulleet tutuiksi.

”Over My Dead Body” on konseptialbumi, joka perustuu artistin omiin kokemuksiin. ”Time Won’t Wait” avaa tarinan. Kappale on kevyesti progeilevaa perusheavyä. Soitto kulkee, ja Millsin ääni tuntuu olevan kunnossa. ”Time Won’t Wait” ei räjäytä tajuntaa, mutta avaa tarinan ihan kelvollisesti. ”28 Flights” -kappaleessa mennäänkin jo hieman nopeammalla tempolla. Millsin äänessä on paljon samaa kuin legendaarisen Queensrÿchen vokalisti Geoff Taten äänessä, vaikka Mills ei aivan Taten huippupäivien aikaisiin suorituksiin ylläkään. Mills kuitenkin hakkaa Taten viimevuosien teokset. Levyn tuottaja on Neil Kernon, joka on tuottanut myös Queensrÿcheä, joten siinä toinenkin syy, miksi yhtye tulee mieleen useammastakin Millsin kappaleesta.

Albumin ensimmäinen balladi ”We Should Be On By Now” toimii hienosti. Kappale on hyvä, melodinen ja riittävän mahtipontinen, mutta se ei kuitenkaan mene rajojen yli eikä äidy siirappiseksi itkuvirreksi. Kappaleesta voi hyvin ottaa mallia, kuinka tehdä toimiva balladi! ”No Love Lost” ja ”Gate 21” ovat jälleen silkkaa Queensrÿcheä, ja nimenomaan hyvässä mielessä. Erittäin tiukasti soitetut ja sopivassa määrin progen ja perinteisen heavyn välimaastossa seilaavat kappaleet toimivat hienosti.

”Over My Dead Body” on siitä erikoinen albumi, että siitä ei varsinaisesti erotu yksittäisiä suosikkikappaleita vaan albumi toimii kokonaisuutena, mikä on konseptialbumille varsin hieno piirre. Toki albumilla on muutama hieman laahaavampi kappale, mutta kokonaisuus on kaikin puolin toimiva. Henkilökohtaisesti en tältä albumilta odottanut mitään ihmeellistä, mutta on tämä kieltämättä yksi pirteimpiä teoksia heavymusiikin saralla vähään aikaan ja ehdottomasti katsastamisen arvoinen albumi.

7/10

Kappalelista:

1.Time Won’t Wait
2.28 Flights
3.We Should Be On By Now
4.No Love Lost
5.Gate 21
6.My Death
7.Bitter Suite
8.Northern Star
9.4 In The Morning
10.Somewhere In London
11.Free Spirits

http://www.tonymills-official.com/

Kirjoittanut: Juha Attola

Luetuimmat

Uusimmat