Tool-laulaja Maynard James Keenan kertoo miksi vihaa puhelimien käyttöä yleisössä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.4.2024

Moni on varmasti tietoinen, että progressiivista metallia esittävän Toolin keikoilla on ollut pitkään käytössä kännykkäkielto, eikä bändin esiintymisiä ole saanut taltioida. Ihmisiä on jopa poistettu yleisöstä, mikäli kyseistä sääntöä on rikottu.

Tuoreessa Phoenix New Timesin haastattelussa Keenan avaa hieman kännykkävihaansa.

”Se on töykeää. Ei siis meitä kohtaan. Minä olin juuri kuvauksissa, joten en pelkää kameroita. En myöskään pelkää puhelimia, omani on tässä. Se on hyödyllinen työkalu. Mutta ei ole mahdollista, että pystyisit taltioimaan keikkakokemuksen puhelimella. Jäät paitsi mahdollisuudesta oikeasti sisäistää se, mitä parhaillaan tapahtuu. Etkä pysty kertomaan, mitä tapahtui ilman, että olet nauhoittanut keikkaa”, Keenan kertoo ja jatkaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Opeta aivojasi elämään hetkessä ja katsomaan itse asiaa, mutta vielä tärkeämpää on se, että lopetat takanasi olevan ihmisen ärsyttämisen. Kuvaaminen on ärsyttävää, ja se häiritsee muita sekä meitä. Joten laita puhelin helvettiin ja kasva aikuiseksi. Kyse on vain parista tunnista. Keikan lopussa yleensä annamme ihmisten kuvata yhden kappaleen ajan, joten saat kyllä matkamuistosi.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat